Obavijesti

News

Komentari 110

"Neka ih smjeste u Kulmerove dvore jer nemaju gdje otići"

"Neka ih smjeste u Kulmerove dvore jer nemaju gdje otići"
3

Kod obitelji Drage i Vitomira Klanfar u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu opet je spriječena deložacija. Zamjenski stan, kao drugi stanari iz njihove blizine, nisu dobili

VIDEO

Još jednom je mirnim putem spriječena deložacija obitelji Drage i Vitomira Klanfar iz Zagrebačke ulice 9 u Varaždinu, na koju je stigao i Ivan Pernar s članovima Živog zida. Obitelj Klanfar u toj je kući još od 1939. godine, a do 2010. godine nisu imali nikakvih problema.

U istom je dvorištu nekoliko obitelji izgubilo stanarsko pravo zbog nacionalizacije. Oni su dobili stanove na drugoj lokaciji, ali ne i obitelj Klanfar koja je te davne godine uselila u 40-ak četvornih metara stambeng prostora, a koji su proširili na oko 80 metara četvornog prostora.

- Prošli put ste bili ovdje i niste ništa riješili. Nećete provesti deložaciju. Nama je žao ali ovi ljudi nemaju gdje ići. Država nije riješila problematiku stanarskog prava. Obitelji Klanfar treba dati zamjenski smještaj ako vlasnici žele taj prostor. Mi tražimo od grada Varaždina trajno rješenje za ovu obitelj. Neka ih smjeste u Kulmerove dvore. Ako će biti deložacija kod Ivice Todorića, sigurno ću i tamo doći. No, njega se ne dira, on mirno sjedi u svojem i smješka se - kazao je u ime Živog zida saborski zastupnik Ivan Pernar.

Iako su ovrhovoditelji htjeli ući u kuću popisati stvari, Pernar je rekao da neće obitelji savjetovati ništa, ali da je njihovom mjestu on to ne bi dozvolio. Ni obitelj Klanfar nije pristala na to da bilo tko od onih koji su ih došli iseliti uđe u njihov dom. Ovrhovoditelji su rekli da će se idući puta vratiti s policijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naravno, čekat ćete da prođu izbori pa ćete onda doći s policijom - rekao je Pernar, smatrajući da je to ispolitizirano.

- Ne znam o čemu se radi. Ovo ničemu ne vodi. Gdje ćemo ići. Djeca su nam također podstanari pa ne možemo kod njih. A onih dodatnih 40 četvornih metara kojima smo proširili svoj stambeni prostor tko će nam vratiti ulaganja. Zar da idemo na ulicu? - ogorčeno će Draga Klanfar, a njezin suprug Vitomir kaže da im je grad dozvolio proširenje stambenog prostora, te da ih nitko u gradu Varaždinu ne shvaća ozbiljno njihov problem a lani su htjeli razgovarati s gradonačelnikom Goranom Habušom, no nije se pojavio iako su ga dugo čekali. Zamjenski stan nisu dobili kao drugi stanari iz njihove blizine jer im je u gradu rečeno da oni imaju gdje biti. Iako su na listi za gradski stan, mogu ga eventualno očekivati tek za 4 godine. Obitelj Klanfar produžila je možda za nekoliko mjeseci boravak u svom domu, no uskoro ih očekuje ponovna deložacija. A Pernar je najavio iduću deložaciju u Varaždinskoj županiji koja će biti 4. svibnja u Bednji kod obitelji Gajski koju ovršuje Zagrebačka banka. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21