Obavijesti

News

Komentari 45

'Neka Plenković da ostavku i ne skriva se iza rekonstrukcije'

'Neka Plenković da ostavku i ne skriva se iza rekonstrukcije'
4

Kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu, rekao je Božo Petrov. Kaže i da je ostavka ministra Marića iznuđena

VIDEO

Minimum minimuma je da uz ove ministre koji su otišli, navodno, sami, odu još četiri ministra, a to su Žalac, Tolušić, Kujundžić i Pavić, s obzirom na sve afere i nesposobnosti, poručio je u utorak šef Mosta Božo Petrov u Saboru nakon jučerašnje ostavke ministra državne imovine Gorana Marića.

Pokretanje videa...

01:59

Smatra da je korektno da sam predsjednik Vlade, Andrej Plenković, da ostavku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

04:23

- On tri godine ponavlja da je to njegova Vlada, pa onda je sve ovo što se događa njegova odgovornost. Neka izvoli podnijeti odgovornost i neka se ne skriva iza famozne rekonstrukcije - rekao je Petrov.

Most je, istaknuo je, prikupio potpise saborskih zastupnika za opoziv ministra rada Marka Pavića i zdravstva Milana Kujundžića.

- Ali ćemo pričekati s tim jer, obzirom kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu - poručio je.

Ostavka Gorana Marića, naglasio je, je iznuđena.

- Potpuno je neprihvatljivo da Vlada govori o medijskim hajkama, sabotažama i sličnim izlikama. Javnost treba dobiti odgovore na sve što se dogodilo od DORH-a i policije. Kuščević je još dobio nagradu, uspjeli su ga spremiti u Sabor možda da kaznene prijave budu otežane na taj način - istaknuo je. 

Novinari su ga upitali je li istina da je upravo Most, kad je podupirao i slagao vladu s HDZ-om, Gorana Marića gurao za ministra državne imovine, koje je, podsjetimo, osnovano zbog njega.

- Pa nismo mi postavljali druge ministre. Most je sudjelovao s četiri ministra, a sve ostalo je odluka predsjednika Vlade. Nećete valjda reći da smo mi bili toliko moćni da postavljamo ostale ministre? Mostovi ministri su podnijeli odgovornost i izašli iz Vlade kad su vidjeli da ta Vlada nema smisla. Sad se pokazalo da smo s razlogom napustili Vladu - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a