Obavijesti

News

Komentari 65

'Neka se Srbija ispriča i otkrije gdje su posmrtni ostaci naših'

'Neka se Srbija ispriča i otkrije gdje su posmrtni ostaci naših'
1

Gospodinu Vulinu s ovoga mjesta poručujem, mnogi njegovi istomišljenici, na njegovu žalost napustili su RH, i to na traktorima, nek to ne zaboravi. zaključio je Zekanović

VIDEO

Sabor je rad započeo stankama. Arsen Bauk (SDP) osvrnuo se na obilježavanje Bleiburga i Jasenovca. Naveo je kako su četiri kolone u Jasenovcu pokazale da "podjele u hrvatskom društvu, za koje smo mislili prije nekoliko godina da su prevaziđene, iznova se pokazale u svom punom svjetlu".   

Bauk: Problem je u 5. koloni, onoj koja je u Jasenovcu s nama, a u Saboru i Vladi s njima

- Nije problem u 4 kolone, bilo bi dobro da je jedna. Mislim da je problem u 5. koloni, a ona koja je u Jasenovcu, da tako kažem s nama, a u Saboru i Vladi s njima. Izraz 5. kolona se koristi u jednom drugom kontekstu, ne u ovome aritmetičkom slijedu, ali na najbolji način opisuje odnos u koji si jedan dan s onima koji bez problema toleriraju Za dom spremni, a onda se drugi dan tome čudiš - naveo je Bauk.  

Zekanović: 'Srbiji treba reći: Dosta!'

Hrvoje Zekanović (Hrast) iskoristio je sabornicu da progovori o odnosima sa Srbijom. Ustvrdio je kako je savršena PR-ovska kampanja premijera završila tako da je hrvatska delegacija pobjegla, iako se nije znalo da li je Vojislav Šešelj gazio zastavu ili nije. Naveo je i kako je tamošnji ministar Vulin više puta omalovažavao našu državu i pljuvao po Domovinskom ratu, ali to, kaže, nije vidio ni premijer ni predsjednica.  

- U zadnje vrijeme premijeru Plenkoviću očito treba jedan pomak udesno i odjednom se govori o tome kako imamo nedopušteno ponašanje srpskog ministra, koje je oduvijek bilo nedopušteno ponašanje, odjednom se zanemaruje ono ulizivačko ponašanje prema Srbiji gdje je iznimno očito da je jedina misija Andreja Plenkovića u tom smjeru da Srbija uđe pod svaku cijenu u EU. A Hrvatska će napraviti apsolutno sve da ona uđe bez da saznamo gdje su posmrtni ostaci hrvatskih branitelja, bez da se s one strane itko ispriča za sve one zločine koji su napravljeni u Domovinskom ratu, bez da nam se isplati i kuna ratne odštete - upozorio je Zekanović. 

Poručio je kako bi hrvatska politika trebala biti rezolutna u odnosu na Srbiju i reći: dosta, morate se ispričati, morate nam reći gdje su posmrtni ostaci branitelja i civila i platiti ratnu odštetu.

- Gospodinu Vulinu s ovoga mjesta poručujem, mnogi njegovi istomišljenici, na njegovu žalost napustili su RH, i to na traktorima, nek to ne zaboravi - zaključio je Zekanović.

'Loša poruka da na čelu HAKOM-a bude brat ministrice Obuljen'

Sabor je raspravio prijedlog Vlade da se Tonka Obuljena imenuje predsjednikom vijeća HAKOM-a, Darka Josipovića njegovim zamjenikom, a članovima vijeća Mislava Hebela, Antu Milasa i Nikolu Popovića.

Nikola Grmoja (Most) iskoristio je priliku i naveo kako je u Saboru više puta upozoravao na ravnatelja, kojem je istekao mandat.

- Zanima me zašto se čovjeku koji ima pravomoćne presude nije ništa dogodilo? Zašto u slučaju Dražena Lučića niste i vi sami više poduzeli, zašto Vlada RH nije ništa napravila nego se čekalo da mu istekne mandat? - nizao je Grmoja pitanja. 

Osvrnuo se i na imenovanje brata ministrice kulture na mjesto ravnatelja. 

- Mnogi mediji špekuliraju o tome kako nije dobro da to bude brat ministrice Obuljen, kako se šalje loša poruka. Ja bih po tom pitanju ostao suzdržan, vidjet ćemo kakvi će biti rezultati tog čovjeka. Možemo se složiti možda da poruka nije najbolja, ali sigurno je da je dobro da je došlo do promjene na čelu HAKOM-a, a rezultati će pokazati je li ta promjena odnosno izbor bio najsretnije rješenje - kazao je Grmoja. 

Ministar prometa Oleg Butković odgovorio je zastupniku: 

- O radu gospodina Lučića i to ste u pravu, ja sam i napisao što mislim, a zbog čega je gospodin obnašao funkciju i da mu se ništa u kaznenom djelu, što vi implicirate iz vašega pitanja nije dogodilo, ja odgovor na to pitanje ne mogu dati. Vlada je u zakonitom postupku temeljem kvalifikacija predložila ljude za koje smatramo da će u narednom razdoblju voditi HAKOM onako kako treba - kazao je ministar.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...