Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
253 komentara

U Rijeci bacili dimnu bombu, u Zagrebu skakali u Manduševac

Zbog prolaska maturantske kolone za promet će u potpunosti biti zatvorena trasa njihova kretanja od Trga bana Jelačića, preko Praške, Zrinjevca, Strossmayerovog i Tomislavovog trga...

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
253 komentara

Najnovije informacije

POGLEDAJTE VIDEO

Počela je ludnica! Maturanti iz Zagreba krenuli prema Bundeku Reporteri: Karla Rumora i Pino Šale

Posted by 24sata on Tuesday, May 22, 2018

15.17 Maturanti zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja slave na plaži gradskog kupališta, poznatoj Copacabani.

 
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 22.05.2018., Osijek - Maturanti zadnji dan srednjoskolskog obrazovanja slave na plazi gradskog kupalista, poznatoj Copacabani. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

15.13  U podne su u središtu grada maturanti otplesali tradicionalnu Quadrillu. 

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 22.05.2018., Osijek - U podne su u sredistu grada maturanti otplesali tradicionalnu Quadrillu. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

15.09 Još jedna generacija sisačkih maturanata održala je tradicionalnu norijadu. Nakon maturanata sisačke Gimnazije koji su gradskim ulicama prošli "na prstima" njihovi kolege iz drugih srednjih škola bili su potpuna suprotnost.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 22.05.2018., Sisak - Jos jedna generacija sisackih maturanata odrzala je tradicionalnu norijadu. Nakon maturanata sisacke Gimnazije koji su gradskim ulicama prosli "na prstima" njihovi kolege iz drugih srednjih skola bili su potpuna suprotnost. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

14.23 Gradonačelnik Milan Bandić predvodio je povorku maturanata koji slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 22.05.2018., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic predvodio je povorku maturanata koji slave zavrsetak srednjoskolskog obrazovanja. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

13.54  Završetak srednjoškolskog obrazovanja zadarski maturanti tradicionalno su proslavili skakanjem u more s rive.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL 22.05.2018., Zadar - Zavrsetak srednjoskolskog obrazovanja zadarski maturanti tradicionalno su proslavili skakanjem u more s rive. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

13.50 U slavljeničkoj atmosferi u organizaciji Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule na zelenoj površini Društvenog centra Rojc danas se održao tradicionalni program proslave Norijade za sve maturante povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 22.05.2018., Pula - U slavljenickoj atmosferi u organizaciji Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule na zelenoj povrsini Drustvenog centra Rojc danas se odrzao tradicionalni program proslave Norijade za sve maturante povodom zavrsetka srednjoskolskog obrazovanja. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

13.38 Zagrebački maturanti na Bundek su stigli oko 13.30 sati. Voditelj programa koji će trajati do 21 sat na Bundeku će biti stand up komičar Marko Petar Orešković, a organiziran je glazbeni program koji će voditi brojni DJ-evi te kao iznenađenje koncert grupe Connect te zagrebačkih školskih bendova.

U parku Bundek, a u svrhu sigurnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

13.34 Maturanti Gimnazije Karlovac tradicionalno su povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja u središtu grada otplesali Salonsko kolo. 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 22.05.2018., Karlovac - Maturanti Gimnazije Karlovac tradicionalno su povodom zavrsetka srednjoskolskog obrazovanja u sredistu grada otplesali Salonsko kolo. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

12.30 Kao u cijeloj Hrvatskoj i riječki maturanti danas se na tradicionalan način opraštaju od srednje škole zabavljajući se u srcu grada na riječkom Korzu te obližnjem parku Delta.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL 22.05.2018., Rijeka - Maturanti slave kraj srednjoskolskog obrazovanja u parku na Mrtvom kanalu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Unatoč kiši, njih nekoliko stotina plesom i pjesmom okupiralo je žilu kucavicu grada, koja je, kako to obično biva na današnji dan, brašnom obojena u bijelo.

Sveukupno ih je ove godine u PG županiji  nešto manje od dvije i pol tisuće, a kako ove godine u gradu nema organiziranog programa za njih, većina će zabavu nastaviti privatno u iznajmljenim kućama po Opatiji, Crikvenici, Novom Vinodolskom i Gorskom kotaru.

12.02 Kao i svake godine, neki su u slavlju pretjerali. Tako su maturanti pomorske škole u Rijeci, kako javlja Radio Korzo, bacili dimnu bombu na Korzu. Gusti crni dim odmah je obavio popularno riječko šetalište.

11.58 Još jedna generacija sisačkih gimnazijalaca završila je školovanje. Nakon fotografiranja pred školom u bučnoj koloni prošli su gradskim ulicama.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 22.05.2018., Sisak - Jos jedna generacija sisackih gimnazijalaca zavrsila je skolovanje. Nakon fotografiranja pred skolom u bucnoj koloni prosli su gradskim ulicama. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

11.34 Pojedini maturanti su se, unatoč kiši i oblacima, okupali u fontani Manduševac. Na svojim majicama maturanti su ispisali šaljive poruke kao što su "Ne bih se vratio ni da sam bumerang", "Dođoh, vidjeh oplakah", "Za omegu spremni", "Situacija je kritična, ali za nas tipična" i sl.

No, među porukama se našlo i onih upućenih političarima "Četiri godine u srca grada, školu završili gdje ćemo sada" ili "Za Irsku spremni", uz navode koliko je mladih u Hrvatskoj nezaposleno.

Hitna pomoć je intervenirala već 15 puta zbog prekomjerene konzumacije alkohola.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Počela je ludnica! Maturanti iz Zagreba krenuli prema Bundeku Reporteri: Karla Rumora i Pino Šale

Objavljuje 24sata u 22. svibnja 2018

11.05 Šarolika povorka maturanata okupila se u utorak na Trgu bana Jelačića na tradicionalnoj proslavi Dana zagrebačkih maturanata 'Norijadi', odakle su u 12 sati sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i uz glazbu DJ-a krenuli prema jezeru Bundek gdje će se slaviti do večernjih sati.

Kako bi obilježili završetak nastave srednjoškolskog obrazovanja na trgu se okupilo oko 5000 učenika završnih razreda, njihovih prijatelja, ali i zainteresiranih građana koji su sve pratili sa sigurne udaljenosti nastojeći izbjeći polijevanje vodom i zasipanje brašnjom.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL 22.05.2018., Zagreb - U povodu obiljezavanja zavrsetka nastave srednjoskolskog obrazovanja ucenika zavrsnih razreda srednjih skola odrzava se Dan maturanata 2018. Program pocnje u 11 sati na Trgu bana Jelacicaa, gdje je predvidjeno okupljanje pet tisuca maturanata te glazbeni program. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na ovogodišnjoj Norijadi u Zagrebu policija danas očekuje oko 6.000 učenika završnih razreda srednjih škola koji će u 10 sati okupiti na središnjem gradskom trgu i u povorci od 12 do 13 sati prošetati do Bundeka pa će dio gradskih prometnica u to vrijeme biti zatvoren.

Okupljenima će se, nakon glazbenog programa, na Trgu bana Jelačića u 11.55 sati obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će točno u podne povesti povorku s maturantima od Trga bana Jelačića prema jezeru Bundek gdje bi trebali biti oko 13.30 sati. Povorku će pratiti zdravstvena ekipa, prometna policija i zaštitari.

Zbog prolaska maturantske kolone za promet će u potpunosti biti zatvorena trasa njihova kretanja od Trga bana Jelačića, preko Praške, Zrinjevca, Strossmayerovog i Tomislavovog trga, Mihanovićeve, Miramarske, Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, Mosta slobode, Ulice Damira Tomljanovića Gavrana do ulaza u park Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan, izvijestila je zagrebačka policija. 

Foto: Google Maps

TRAMVAJSKI PROMET

Tramvajski promet će od oko 11.30 sati do oko 12.30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Preusmjeravanje tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati te će tramvaji linija 6, 11, 12, 13, 14 i 17, do prolaska kolone Praškom, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora.
 
Petnaestak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.
 
Za vrijeme prolaska maturanata do Ulice Hrvatske bratske zajednice, oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.

AUTOBUSNI PROMET

Autobusni promet s terminala Pothodnik će, od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija, biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju i dalje redovnom trasom.

OBILAZNI PRAVCI

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok - zapad su: Slavonska avenija, Zagrebačka avenija te Avenija Dubrovnik, a u pravcu sjever - jug: Držićeva avenija, Šubićeva ulica, Jadranski most, Savska cesta te Jadranski most, Selska cesta.

Građanima, putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme Norijade izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba te prometnice kojima će se kretati velik broj pješaka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message