News

Komentari 78

'Neki neće dolaziti na roditeljski uvedu li covid potvrde. Nisu to Severinini koncerti pa da dođu'

'Neki neće dolaziti na roditeljski uvedu li covid potvrde. Nisu to Severinini koncerti pa da dođu'

Mislim da će ova godina biti lakša nego prijašnja. Jasno je da virus slabi, a isto tako učitelji, ravnatelji i roditelji su naučili funkcionirati s virusom, kaže Stipić

Gotovo pola milijuna učenika od ponedjeljka se vraća u klupe, uz blaže mjere. Željko Stipić, predsjednik sidnikata Preporod za RTL Danas je komentirao odluku da je na ravnateljima odluka o tome trebaju li roditelj imati covid potvrde kada dolaze u škole.

- Rekao bih brigo prijeđi na drugoga, tako to funkcionira, premijer je to spustio na ministra, ministar na ravnatelja, a jadni ravnatelji na nastavnika da oni preuzmu odgovornost. Svi su tu da preuzmu odgovornost, a znate kako se kaže kada svi odgovaraju onda nitko nije odgovoran. Bit ću malo sarkastičan pa reći  naknadna pamet je nekad bolja nego nikakva pamet.

No, da je ostala ta odluka o covid potvrdama koja ni na čemu nije utemeljena posljednica bi bila ta da još manje roditelja bi dolazilo na sastanke. Nije to Severinin koncert pa ljudi dolaze, i ovako se borimo sa roditelji dolaze i onda izmisle ograničenje i neki bi jedva čekali da ne moraju dolaziti na roditeljske.

Jasno situacija će se razlikovati od škole do škole pa i unutar škole, i stvara se dojam o novim mjerama i rješenjima koja su kao osmišljenja, ali odavno se vidi da to nije tako. 

Bi li rješenje bilo da se donese odluka o obvezi cijepljenja u sektoru prosvjete?

Nije lako donijeti tu odluku jer kad nekome nešto nametnete onda morate i odgovarati za posljedice te odluke i to je razlog zašto odgovorni izbjegavaju to nametnuti, 

Isto tako u našem narodu postoji dišpet i kad nešto nalažete mnogi onda to neće htjeti, a procijepljenost je sada 60 posto i to će i rasti s početkom rujna tako da ne vidim problem, ali ne zanima što će onda biti problem. 

Jesu li upute Ministarstva logične ili nas u novoj školskoj godini čeka kaos?

Mislim da će biti lakša nego prijašnja. Jasno je da virus slabi, a isto tako učitelji, ravnatelji i roditelji  su naučili funkcionirati s virusom tako da očekujem da će ova godina biti normalnija u odnosu na prošlu. 

Ne strahujete da bi škole mogle biti mjesto zaraze?

Škola nije otok ovisi o općoj slici, niti škole mogu spasiti opću situaciju niti je upropastiti.