Obavijesti

News

Komentari 25

Ivan: Nekoć sam bio premali za školu, a danas osvajam medalje

Ivan: Nekoć sam bio premali za školu, a danas osvajam medalje
2

Ivana su zbog niskog rasta jedva upisali u školu. Djeca su mu se rugala, a on se zainatio i postao najbolji đak. Osim što je briljantan u školi, obožava izvanškolske aktivnosti

VIDEO

Da na Rebru nismo dobili nalaz da Ivan ima problema s rastom, ne bismo ga upisali u 1. razred Osnovne škole u Sokolovcu, ispričala nam je Dijana Matijašić (32), samohrana majka dječaka koji je prije šest godina imao samo 104 centimetra i 14 kilograma.

Ivan je bio 16 centimetara niži i četiri kilograma “ispod crte”. No majčina se upornost doista isplatila jer je Ivan svih šest razreda prošao s čistom peticom i najbolji je učenik u školi. Prema zadnjim mjerenjima, dječak ima 122 cm i 19 kilograma. Tek sad je dva centimetra i jedan kilogram iznad norme za prvašića.

- Kad sam došao u školu, svi su mi se rugali i smijali te mi govorili kako sam zalutao jer sam trebao otići u vrtić a ne u školu. Ja sam se zarekao da ću zato biti najbolji učenik i to sam ostvario - kaže dječak, koji razgovara poput odrasle osobe.

- Ivan je po razmišljanjima i ponašanju iznad svoje generacije. Sve ga interesira. Uz školsko gradivo nema područja u koje on ne želi ‘zaviriti’ – kaže njegova razrednica Biljana Grozdan Novosel. Unatrag godinu Ivan si svaki dan prije spavanja daje hormon rasta. Kaže da su mu nakon toga i snovi daleko ljepši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imam osjećaj da se tijekom sna moje tijelo budi i rasteže. Osjetim u nogama da bih se želio ispružiti u beskraj i takav mi je osjećaj u cijelom tijelu. To lijek djeluje. I ne boli me dok se pikam, više me škaklja – dočarao nam je Ivan.

Osim što je briljantan u školi, obožava izvanškolske aktivnosti. Voli i engleski jezik, informatiku, a na turnirima u karateu osvojio je pregršt medalja. Kaže da izdvaja pobjedu u kojoj je David pobijedio Golijata.

- Savladao sam protivnika koji je bio od mene dvostruko teži i barem za dvije glave viši. Pobjedu mi je donijela moja brzina - zaključuje vedro ovaj svestrani dječak.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1