Obavijesti

News

Komentari 0

'Nekome smeta uvođenje reda u bolnici, zato nas je i prijavio'

'Nekome smeta uvođenje reda u bolnici, zato nas je i prijavio'
1

Tjedan dana nakon što je u javnost izašao popis od 25 pogrešaka tijekom operacija na Zavodu za kardiokirurgiju, u splitsku bolnicu stigla je i inspekcija Ministarstva zdravstva

VIDEO

U Split je stigla inspekcija Ministarstva zdravstva, zbog, podsjetimo popisa kojeg potpisuje "djelatnik KBC-a", a koji proziva dr. Denisa Nenadića te mu "na teret" stavlja četiri smrtna ishoda: tri nakon operacijskog zahvata disekcije aorte te još jedan smrtni ishod prilikom ugradnje umjetnog aortalnog zaliska. U dopisu da optužuje i za ugradnju manjeg broja premosnica nego što je kod pacijenta potrebno, probleme nakon ugradnje mitralnog zaliska, ugradnja arterijske premosnice umjesto venske... 

'To je zlonamjerna anonimna prijava'

- Kako su najavili prošli tjedan, danas u toku dana stiže inspekcija Ministarstva zdravstva. Priča koja se pojavila vrlo je zlonamjerno upućena prema KBC-u. Otkako su se pojavile određene devijacije na KBC-u unazad godinu dana, mi smo promptno reagirali stavljanjem novog vodstva, doveli smo kolege mentora iz Zagreba, u procese operacije uključili smo mlade kolege i sami odjel je krenuo u dobrom smjeru. Tada se nažalost dogodio je ovaj novi moment, zlonamjerna anonimna prijava kojoj je očito bio cilj destabilizacija odjela i očito nekome ne odgovara uvođenje reda – kazao je zamjenik ravnatelja BKC-a Split, Krešimir Dolić.
 Dodaje kako u ovim trenucima nije lako ni liječnicima na Kardiokirurgiji, a ni pacijentima. 

'Očito se radi o internim sukobima'

- Stvara se atmosfera nepovjerenja i na nama svima je da vratimo to povjerenje. Nažalost, očito se radi o internim sukobima, samo onaj koji je to pokrenuo očito nije ni svjestan da je sada to izašlo iz okvira osobnih animoziteta, jer štetu trpi i KBC i pacijenti – kaže dr. Dolić navodeći i kako će inspekcija Ministarstva sigurno tražiti dokumentaciju svih 25 nabrojenih slučajeva. Inače, osim inspekcije zdravstva slučajem se bavi i unutarnji nadzor bolnice sastavljen od sedam liječnika. Nalazi bi trebali biti gotovi za nekoliko dana. 

- Nikad nije bilo službene prijave, do sada, i to u momentu kada imamo drugu aferu na odjelu – kazao nam je dr. Nedadić prije nekoliko dana. 

On je do nedavno bio pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split, no funkciju je krajem prošle godine preuzeo dr. Jakov Vojković, specijalist opće kirurgije i subspecijalist kardiokirurgije.

Za Provjereno Nove TV, dr. Nenadić je otvoreno kazao da kako vjeruje da mu sve podvaljuje njegov prethodnik, također nekadašnji šef Zavoda, Cristian Bulat, koji je i službeno osumnjičen za primanje mita, no Bulat sve demantira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa