Obavijesti

News

Komentari 116

Nema kredit: Nekretnine nove ministrice vrijede 3,8 mil. kuna

Ministrica uprave i njezin suprug ukupno imaju dva stana i garažu u Zagrebu, kuću i poslovni prostor u Velikoj Gorici te dva građevinska zemljišta u Starigrad-Paklenici

VIDEO

Na internet stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena je i imovinska kartica Dubravke Jurline Alibegović, nove ministrice uprave.

Ministrica na svoje novo radno mjesto dolazi s pozicije ravnateljice Ekonomskog instituta, udana je i ima djecu, a trenutna neto plaća joj je 15.980 kuna.

Uz to, prima i ukupno 15.010 kuna na godišnjoj razini od raznih edukacijskih djelatnosti i znanstvenog dohotka.

Godišnja plaća supruga iznosi 142.541,94 kune, odnosno oko 11.880 kuna mjesečno. Suprug je inače vlasnik privatne tvrke za proizvodnju papira i papirne ambalaže.

Što se tiče nekretnina, ministrica uprave i njezin suprug ukupno imaju dva stana (Jedan od 111 kvadrata, drugi od 35,22) i garažu u Zagrebu, kuću i poslovni prostor (kuća od 508 kvadrata i poslovni prostor od 263,94 kvadrata) u Velikoj Gorici te dva građevinska zemljišta u Starigrad-Paklenici. Vrijednost svih nekretnina iznosi čak 3,87 milijuna kuna.

Jedan stan od 35 kvadrata su naslijedili, a kuću od 500 kvadrata stekli ugovorom o doživotnom izdržavanju.

Ministrica je od pokretnina prijavila dva automobila, oba glase na supruga. Volkswagen Sharan iz 2011. vrijedan 125.000 kuna, te Iveco Daily iz 2010. vrijedan 100.000 kuna.

Suprug ima dionice HT-a, ali i dionice brojnih američkih tvrtki - Apple (40 dionica), Walt Disney (40), Ebay (80), Yahoo (100) i Oracle (80).

Što se, pak tiče, štednje,  ministrica i njezin suprug ukupno imaju ušteđeno 138.000 kuna i 30.000 eura.

Zanimljivo, ministrica uprave, ni njezin suprug, trenutno ne otplaćuju ni jedan kredit.

Dubravka Jurlina Alibegović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"