Obavijesti

News

Komentari 348

Vojislav Blažević, osumnjičeni za eksplozije, štrajka glađu

Vojislav Blažević, osumnjičeni za eksplozije, štrajka glađu
6

Moramo utvrditi motiv počinitelja i eventualno prisutnost i ulogu nekih drugih osoba koje su sudjelovale u počinjenju ovog kaznenog djela, rekla je policija na press konferenciji u nedjelju

VIDEO

Policija je u nedjelju u 18.15 sati na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila kako su uhitili hrvatskog državljanina (54) kojeg sumnjiče za eksplozije u Zagrebu 9. i 11. siječnja. Policija je potvrdila kako je riječ o muškarcu koji se u ovim trenucima još nalazi na bolničkom liječenju odnosno kako je riječ o muškarcu koji je ozlijeđen u drugoj eksploziji. Kako su mediji već ranije pisali, za eksplozije je osumnjičen Vojislav Blažević. Policija je rekla i kako će ga u naredna 24 sata još jednom ispitati. 

- Eksplozije su bile prioritet policije! Rad policije je urodio plodom i pronašli smo osobu koja je osumnjičena za počinjenje ovog kaznenog djela - rekli su u policiji.

Muškarca se sumnjiči da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom i za to je zakonom propisana kazna od pet godina zatvora.

- Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom dana 9. siječnja postavljanjem improvizirane eksplozivne naprave u Podsusedu i 11. siječnja kada je na autobusnoj stanici postavio i aktivirao eksplozivnu napravu uhićen je hrvatski državljanin rođen 1959. godine. U zakonu o predviđenom roku kaznena prijava će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Uhićenje nije kraj kriminalističkog istraživanja. Od trenutka prve eksplozije formirana je posebna radna skupina koja je sastavljena od kriminalista ravnateljstva i PU zagrebačke te SOA-e i vojne policije, a ta radna skupina provodi niz radnji, ali i dokazne radnje temeljem suca istrage. Na tragu toga do današnjeg dana obavljeno je više od 250 ciljanih obavijesnih razgovora koje bi nam mogli pomoći u otkrivanju ovog djela. U sklopu tog istraživanja provedeno je 25 dokaznih radnja, pretraga stanova, vozila, mobitela, računala. U centru za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić provodi se vještačenje nad više od 200 predmeta i tragova koji su izuzeti tijekom očevida i pretraga. Do ovog trenutka neka vještačenja su dovršena i potkrepljuju dokaz da je ova osoba počinitelj kaznenih djela. Pred nama je veliki posao, moramo utvrditi motiv počinitelja i eventualno prisutnost i ulogu nekih drugih osoba koje su sudjelovale u počinjenju ovog kaznenog djela, rekao je u nedjelju na konferenciji za novinare Vitomir Bijelić, načelnik krim policije.

Dodao je i kako je utvrđena vrsta eksploziva, ali javnosti za sad ne mogu otkriti o kojoj je vrsti riječ. 

Rekao je i kako osumnjičeni, koji se nalazi u bolnici, odbija uzimati hranu i odbija komunicirati s policijom. 

- U ovom trenutku nedostaju elementi da bi ovo kazneno djelo imalo oblike terorizma, ali nastavak kriminalističkih istraživanja će dati odgovore je li riječ i o nekom drugom kaznenom djelu - rekao je Bijelić, Kaže kako se u narednih 24 sata osumnjičenog mora pustiti na slobodu ili protiv njega mora biti određen istražni zatvor. Ako mu bude određen zatvor, on će biti smješten u bolnicu za osobe lišene slobode. 

Vojislav Blažević, paraglajder koji voli avanture

Vojislav Blažević, koji je osumnjičen za eksplozije u Zagrebu, bavi se paraglajdingom. Svojem klubu iz Gornje Bistre dao je ime "Nebeski jahači".  Na svojoj Facebook stranici Blažević kaže da voli avanture svake vrste. Kaže kako uživa u ekstremnim sportovima i u ekstremnim situacijama. Cijeni, kaže, ljude neograničenog duha. Sklon je, kaže svim vrstama rizika i avanturizma.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca