Obavijesti

News

Komentari 54

Nema postupka protiv Bandića: Sam platio odlazak na pogreb

Nema postupka protiv Bandića: Sam platio odlazak na pogreb
1

Povjerenstvo je utvrdilo da Bandić nije prekršio zakon jer je na njegovo ime naslovljen račun, a osim toga Grad Zagreb se očitovao da oni nisu platili prijevoz, rečeno je na sjednici u petak

VIDEO

Povjerenstvo za sukob interesa u petak je odlučilo kako neće pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju prijevoza službenika na sprovod njegove majke u Hercegovini u kolovozu prošle godine. Nije utvrđeno da je najam autobusa plaćen sredstvima Grada Zagreba.

- Poziv su službenici Grada dobili mailom u kojem ih se obavještava o vremenu polaska. Tražili smo očitovanje Grada Zagreba, a iz dokumentacije koju smo dobili vidljivo je kako je tvrtka Čazmatrans račun od 50.000 kuna, 10.000 kuna po autobusu, poslala na ime Milana Bandića na njegovu kućnu adresu i da je, prema tome, troškove najma autobusa gradonačelnik snosio osobno - istaknuli su iz Povjerenstva.

Nisu pokrenuli ni postupak protiv gradonačelnika Bjelovara i predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka u slučaju anonimne prijave u vezi sa cvjećarskim obrtom koji se javio na natječaj Grada za izvršavanje usluge održavanja javnih zelenih površina. Iz Povjerenstva nisu utvrdili nikakvu povezanost gradonačelnika i tog cvjećarskog obrta i zato postupak neće pokrenuti.

Ali su odlučili pokrenuti postupak protiv velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića zbog putovanja u Mađarsku na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije. Od gradonačelnika Barišića dobili su očitovanje da je na utakmici bio kao privatna osoba, da mu je kartu u iznosu od 320 kuna poklonio Nenad Črnko, član Odbora Hrvatskog nogometnog saveza te da za putovanje nisu korištena sredstva Velike Gorice. No, Povjerenstvo postupak pokreće kako bi Barišić predao dokaze da je troškove puta i smještaja platio sam.

- Tražili smo podatke i od HNS-a da li je gradonačelnik Barišić putovao i imao smještaj na trošak HNS, ali nismo od njih dobili odgovor. Mi u ovom trenu nismo utvrdili tko je pokrio troškove smještaja i puta i stoga pokrećemo postupak zbog mogućeg nedopuštenog dara kako bi se utvrdilo tko je dužnosniku podmirio te troškove - rekli su iz Povjerenstva. 

Sa 2000 kuna kaznili su Marina Piletića, gradonačelnika Novske, zbog nesklada u imovinskoj kartici po pitanju plaće supruge te jednokratnih primitaka njega i supruge.

- Dužnosnik je odmah to ispravio u kartici i to se cijeni, ali činjenica je da došlo do nesklada - rekli su.

S 3000 kuna kaznili su i Dušana Đulu, načelnika općine Otok, zbog krivog prikaza plaće i novčanih obveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca