News

Komentari 63

Nema promjena u školama: 'Mi ćemo nastaviti na ovaj način'

Nema promjena u školama: 'Mi ćemo nastaviti na ovaj način'

Naravno da se može razgovarati i oko B modela. Upravo taj model predviđa mogućnost da škole koje nemaju dovoljno prostora mogu prijeći na B model, rekao je ministar Fuchs

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je nakon sastanka užeg kabineta Vlade o novim mjerama, da režim nastave ne dozvoljava kompletno izvođenje online i da je to "zasad tako". 

- Procjena je jednako tako da i dalje škole nisu neki širitelji zaraze. Štoviše, ja sam prekjučer razgovarao i s austrijskim ministrom i razmijenili smo mišljenja, a oni su, kao što znate, u lockdownu. Ima jedna interesantna studija, potpuno nova, koju je Austrija provela među svojim učenicima brzim, antigenskim testovima. Rezultati studije su pokazali da je ustvari jako malo asimptomatskih slučajeva - rekao je ministar Fuchs, prenosi N1

Dodao je kako je činjenica da je takvih slučajeva unutar đačke populacije malo. Poručio je kako prate situaciju u Hrvatskoj, kako po gradovima, tako i po županijama. 

- Ono što se naravno uočava jest da smo mi prije tri, četiri dana imali lagani pad. Sad opet imamo nešto više (slučajeva, op.a.). Maloprije sam dobio podatke i sad ćemo jednostavno nastaviti na ovaj način i mislimo da je to dobar (način, op.a.) - dodaje.

- Naravno da se može razgovarati i oko B modela. Upravo taj model predviđa mogućnost da škole koje nemaju dovoljno prostora mogu prijeći na B model, to je ona izmjena učenika koji prate nastavu po režimu 3+3 dana ili tjednim izmjenama - pojasnio je.

Podsjetimo, koordinatorica radne skupine Ministarstva obrazovanja Ivana Pavić Šimetin rekla je da Koordinacija radne skupine Ministarstva obrazovanja nije donijela strože mjere glede održavanja nastave jer su one dogovorene već u kolovozu te da te mjere pokrivaju sve potrebe, a ovise o odluci lokalnih stožera.

Najčitaniji članci