Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Nema rješenja za spas Uljare Čepin nakon 6 sati pregovora

Čobanković ima vremena do srijede da se dogovori s Fondom za privatizaciju i Vladom te ponudi rješenje, u suprotnom radnici idu prosvjedovati u Zagreb

M. Mrkonjić/PXL
Foto: M. Mrkonjić/PXL
14 komentara

Gotovo šest sati trajali su pregovori ministra Petra Čobankovića s predstavnicima Uljare Čepin, IPK Osijek i IPK Kandit oko ukidanja blokade i spasa čepinske uljare koja je na rubu stečaja. Račun čepinske uljare, čiji je većinski vlasnik IPK Osijek i država, blokiran je zbog duga IPK Kandit grupi od oko 50 milijuna kuna te dospjelog duga prema bankama u istom iznosu. 

Pregovori u Čepinu započeli su u ponedjeljak popodne, a njihov kraj nestrpljivo je čekalo 212 radnika koji dva mjeseca nisu dobili plaću. Ministra Čobankovića dočekali su pljeskom. 

- Ministre, spasite nas. Budite naš Sveti Nikola - dovikivali su mu radnici. 

Predsjednika Nadzornog odbora IPK Kandit grupe, Josipa Pavića, koji inzistira na hitnoj naplati većeg dijela duga, radnici su, nakon ne baš uspjelih pregovora, izviždali. Psovali su mu i vikali da je lopov, a kada je Pavić htio izaći iz zgrade, došlo je do naguravanja jer mu radnici nisu htjeli dopustiti da ode. Pregovori nisu bili uspješni jer se očekuje stav Zagrebačke banke u vezi njihovog potraživanja od Uljare.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message