Obavijesti

News

Komentari 3

'Nema više mogućnosti da se projekt TE u Ivancu zaustavi'

'Nema više mogućnosti da se projekt TE u Ivancu zaustavi'
3

Koprivnički čelnici nisu se usudili proturječiti ministrici zaštite okoliša za njezina posjeta. Ministrica je bila u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak

VIDEO

Ministarstvo više nema pravnih sredstava da obustavi taj projekt. U vezi s njime vodi se sudski postupak i ministarstvo će se o njemu očitovati – izjavila je u Koprivnici ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

Riječ je o termoelektrani na drvnu biomasu koju tvrtka E-two-energy namjerava graditi u Koprivničkome Ivancu kod Koprivnice. Projekt je poznatiji pod nazivom "Friščićeva elektrana".

– Gradnja toga postrojenja nije isplativa jer u blizini nema većeg izvora pogonskog goriva. Usto, studija utjecaja na okoliš trebala bi proći dodatnu reviziju – izjava je M. Holy s kraja siječnja.

Što je u međuvremenu bilo da ministrica zaštite okoliša znatno ublaži svoju retoriku? Možda to da je "Friščićeva elektrana", prema neslužbenim informacijama dobila građevinsku dozvolu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok je jučer davala novu, ublaženu izjavu o tome projektu, ministrica je bila u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak i njezine savjetnice Helene Hećimović. One su zastupale koprivničku upravu, koja se žestoko protivi gradnji termoelektrane. Nisu rekle ni riječi.

Elektrani se žestoko protivi i Podravka jer bi se drveni otpad trebao spaljivati nadomak njezinim tvornicama dječje hrane i lijekova. Novi šef Podravkine uprave, Zvonimir Mršić, do jučer je bio koprivnički gradonačelnik. Za vikenda je bio na SDP-ovu skupu u Poreču, u društvu s M. Holy. I nakon toga ministrica u Koprivnici izjavljuje da će se "Friščićeva elektrana", unatoč svemu, graditi.

Sličan obrat dogodio se i s regionalnim odlagalištem otpada Piškornicom. Ministrica proteklih tjedana govori o potrebi za revizijom tog projekta (kojemu se gradska uprava također suprotstavlja), a jučer u Koprivnici izjavljuje da će se o njemu morati dogovoriti četiri županije i pripadajući gradovi.

Na pitanje što je sa sanacijom praonice vagona u Botovu, Mirela Holy odgovorila je kako se time još nije pozabavila.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina