Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Vepar Špiro ubijen: 'Jako nam je žao, ali nismo imali izbora...'

Nažalost, nesretnu životinju nisu spasili kako su najavljivali. Od 20. prosinca je na snazi naputak ministarstva da se divlje svinje ne smiju hvatati ni premještati, a 19 dana nakon toga je Špiro ustrijeljen

Foto: čitatelj 24sata
31 komentara

Splićani su vepra Špiru ugledali na Marjanu prije skoro dvije godine. Svaki susret s njime prošao bi tako da je Špiro pobjegao, a sve potencijalne tragedije spriječene su zbog pribranih građana. 

Iako je plan bio Špiru uspavati i premjestiti na sigurno, okolnosti su se promijenile. Dalmatinski portal neslužbeno saznaje da je zbog afričke svinjske gripe, a po naputku resornog ministarstva, Špiro ubijen jer ih je zabranjeno premještati žive. 

LUTA PO MARJANU Vepar Špiro se sve češće druži sa Splićanima: Jako je miran

Kako doznaje Dalmatinski portal, Špiro je ubijen prije nekoliko dana, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara to je saznao u petak. 

Nažalost, nesretnu životinju nisu spasili kako su najavljivali. Od 20. prosinca je na snazi naputak ministarstva da se divlje svinje ne smiju hvatati ni premještati, a 19 dana nakon toga je Špiro ustrijeljen. 

Od listopada ga, pak, kako je rekao predsjednik županijskog Saveza lovaca Mladen Balić, prate i imaju pod kontrolom, ali nisu ga uspjeli uhvatiti. 

Za Dalmatinski portal je Balić istaknuo da mu je žao što nisu imali izbora nego izvršiti odstrel, a vepar je zakopan u dezinficiranu rupu. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message