Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Nema zabrane: Lijekove za životinje možete dići u ljekarni

Lijekovi za kućne ljubimce uz recept se mogu uzeti u humanoj ljekarni. Ne postoji nikakva zakonska odredba koja bi ljekarnama zabranjivala primitak veterinarskih recepata, kažu u ministarstvu

Foto: Privatni album
25 komentara

Moj pas boluje od Addisonove bolesti i doživotno mora primati humani lijek Astonin. Prije par mjeseci taj sam lijek bez problema kupovala u ljekarni, a neki dan su me izbacili iz dvije uz obrazloženje da ne mogu pravdati izdavanje lijekova na veterinarski recept bez obzira na to što ga plaćam, ogorčeno priča naša čitateljica.

Dan nakon incidenta, nama su u istoj ljekarni rekli suprotno, no naglašavaju da lijekove ne izdaju ako nisu dostupni na redovnoj listi. U ljekarni Zrinjevac tvrde da veterinarske recepte za humane lijekove ne primaju već godinu dana, a u ljekarni u Vidrićevoj ulici u Zagrebu kažu da im je to uobičajena praksa te da ne vide razlog zašto ne bi pomogli životinjama.

- Moguće je da lijek Astonin nije na redovnoj listi lijekova - upozoravaju iz Veterinarske stanice Zagreb. No, iz Ministarstva zdravstva tvrde da je Astonin dostupan na hrvatskom tržištu te da ga u veledrogerijskom skladištu ima dovoljno.

- Ne postoji nikakva zakonska odredba koja bi ljekarnama zabranjivala primitak veterinarskih recepata - kažu u ministarstvu. Dodaju kako uskoro planiraju donijeti Pravilnik kojim će se regulirati uvoz lijekova koji nisu registrirani u Hrvatskoj, kako za humanu, tako i za veterinarsku medicinu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message