Obavijesti

News

Komentari 11

'Nemam informacija o prodaji udjela Sberbanka u Agrokoru'

'Nemam informacija o prodaji udjela Sberbanka u Agrokoru'
1

Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize, rekao je u srijedu za Reuters savjetnik predsjednika Uprave...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da nije imao prigodu u zadnje vrijeme razgovarati s predstavnicima ruskog Sberbanka te da nema nikakvih saznanja o prodaji njihova udjela u Agrokoru.

Upitan što kaže na jučerašnju izjavu savjetnika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletaeva da je Sberbank započeo primati ponude za prodaju svog udjela u koncernu Agrokor, Plenković je odgovorio kako se nisu vidjeli u posljednje vrijeme, a kad su se vidjeli, o tome su obavijestili javnost.

"Nemam nikakvih saznanja niti ću špekulirati ovo što izlazi u medijima", rekao je.

Na novinarsku opasku da je to izjava Poletaeva dana Reutersu, Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome. "Ja nisam imao prigode u zadnje vrijeme s njima o tome razgovarati", rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Iz Sberbanke poručili: 'Možda ćemo prodati udjele Agrokora'
Iz Sberbanke poručili: 'Možda ćemo prodati udjele Agrokora'

Novinari su premijera pitali i je li dogovor bio da Sberbank u idućem razdoblju ne preprodaje svoj udio i je li on trenutno na snazi. "Gledajte, ono što je važno je da se novi Agrokor nakon nagodbe transformira vlasnički, a oni koji su postali vlasnici su bili vjerovnici ranije. Dakle nitko od ovih aktera koji su tu nije tu došao slučajno, došao je sa nekim naslovom", kazao je premijer.

Rekao je i da "ono što je važno je da se implementira nagodba nakon svih odluka od strane Trgovačkog suda i Visokog trgovačkog suda".

"A ono što će pojedini od novih vlasnika raditi mi ćemo pažljivo pratiti, vidjeti ono što je nama u interesu, da održivost kompanije u smislu poslovanja, u smislu financijske stabilnosti bude u fokusu. Tko će u budućnosti, da li je to za nekoliko godina ili kasnije biti vlasnik ovako velikih kompanija, to jednostavno bilo tko pa ni Vlada ne može niti garantirati niti jamčiti", istaknuo je.

Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo je primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize, rekao je u srijedu za Reuters savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, dodavši da budući dioničari kao predsjednika Uprave Agrokora vide Fabrisa Peruška.

U listopadu je hrvatski Visoki trgovački sud potvrdio nagodbu vjerovnika koja uključuje zamjenu duga za dionički udjel te bi Sberbank uskoro mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović