Obavijesti

News

Komentari 13

Nemam još informacija hoću li biti na listi HDZ-a za EU izbore

Nemam još informacija hoću li biti na listi HDZ-a za EU izbore
1

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je u četvrtak da još nema informacija o tome hoće li biti na HDZ-ovoj listi za EU izbore

VIDEO

"Nemam još informacija o tome hoću li biti na listi HDZ-a za EU izbore. Vidjet ćemo", kazala je Žalac koja je zajedno s ministrom turizma Garijem Cappellijem posjetila sajam "Hrvatski otočni proizvod" na Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon slučaja prometne nesreće kada je bez valjane vozačke dozvole automobilom udarila dijete te afere s luksuznim Mercedesom koji je bio parkiran u dvorištu njenih roditelja, a potom i izjava da joj netko unutar HDZ-a podmeće, mediji su počeli spekulirati da je njezina pozicija na HDZ-ovoj listi za EU izbore upitna.

Žalac je potvrdila da bi HDZ trebao predstaviti listu za EU izbore do kraja tjedna. 

Novinarima ispred Banskih dvora nije željela komentirati to što je Državno odvjetništvo objavilo kako potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nije probio istragu u aferi 'elitna prostitucija' iz 2011. davajući informacije osumnjičenima da su pod policijom prismotrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najavila otvaranje trgovine s otočnim proizvodima u Zagrebu

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u četvrtak je, tijekom obilaska sajma "Hrvatski otočni proizvod" u Zagrebu, najavila da se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira u Zagrebu otvoriti trgovinu za proizvode domaćih otočnih proizvođača.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 27. ožujka do 7. travnja traje sajam "Hrvatski otočni proizvod", na kojem se predstavlja 29 proizvođača. Izlažu proizvođači s otoka Visa, Lastova, Brača, Korčule, Krka, Hvara, Prvića, Raba, Dugog otoka, Para, Rave, Cresa Ugljana i poluotoka Pelješca.

Cilj sajma je poticanje otočne proizvodnje, te promocija proizvoda s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sajam su u četvrtak, uz ministricu Žalac, obišli i ministar turizma Gari Cappelli, ministar uprave Lovro Kuščević te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Žalac je ocijenila kako je važno da se u suradnji s gradom Zagrebom dva puta godišnje održava predstavljanje hrvatskog otočnog proizvoda. Najavila je da se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira na Europskom trgu otvoriti trgovinu koja bi bila "interesantna našim proizvođačima, koji bi svakodnevno mogli prodavati svoje proizvode u našem glavnom gradu”.

Do sada je, kako kaže, oznaku „Hrvatski otočni proizvodi” dobilo 297 proizvođača, a smatra da se time sigurno diže konkurentnost hrvatskog gospodarstva, posebice otočnih proizvoda.

Cappelli je izrazio zadovoljstvo što se napokon priča o otocima, na kojima živi više od 120.000 stanovnika, a ostvaruje gotovo 30 posto noćenja i dolazaka turista.

„Otočani dokazuju da i svojom proizvodnjom i svojim utjecajem u turističkom dijelu itekako nastupaju i dobro se zastupaju”, rekao je Cappelli dodavši kako neki hotelski lanci na otocima koriste u svojim hotelima i više od 50 posto proizvoda s hrvatskih otoka.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naveo je da "Vlada pokušava revitalizirat otoke, vratiti život na otoke ili u najmanju ruku zaustaviti bijeg s otoka, pa ako ovim makar pomognemo jedan zarez u tome da nekog sačuvamo na našim hrvatskim otocima bilo bi dobro".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!