Obavijesti

News

Komentari 48

Nenad Stazić: Šeks postaje nervozan kao skotna mačka

Nenad Stazić: Šeks postaje nervozan kao skotna mačka
1

Vladimir Šeks je reagirao je na nedavno izvješće Amnesty Internationala u kojem od hrvatskog pravosuđa traže preispitivanje njegove nadležnosti nad ratnim zločinima

VIDEO

Hijene, psi, piranje, agenti tajnih službi s protuhrvatskim stajalištima, samo su neki od "komplimenata" kojima je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks počastio novinare u intervjuu Hrvatskog lista. Tim rječnikom reagirao je na nedavno izvješće Amnesty Internationala u kojem od hrvatskog pravosuđa traže preispitivanje njegove nadležnosti nad ratnim zločinima u Osijeku i Pakračkoj Poljani. Iz njegovog istupa zastupnici iščitavaju nervozu.

- Šeks postaje nervozan kao skotna mačka - smatra Nenad Stazić (SDP). Razlog tome je, kaže, što možda napisi u medijima nisu baš bez nikakvog utemeljenja, ali i podsjeća da je ovakvo ponašanje konstanta HDZ-a. Dodaje da se prema medijima tako ponašao i Franjo Tuđman, a sada i Jadranka Kosor koja svako malo šalje protestne note na HRT kad joj se ne sviđa neki prilog.

- Izborna je godina. Oni znaju da gube izbore, znaju i zašto ih gube. Pokrali su narod i osramotili zemlju za sva vremena. Vrijeme je da im se kaže zbogom - rekao je.

Vesna Pusić (HNS) smatra da bi za zastupnike, kojima tako popuste živci, možda bi bilo dobro da odu malo na dopust.

Krunoslav Markovinović (HDZ) ima opravdanje za stranačkog kolegu i napominje da se u posljednje vrijeme svi slikovito izražavaju i da svatko ima svoj stil. Iako ima dobra iskustva s novinarima, Markovinović napominje:

- Ima listova u kojima se iznose vrlo neugodne, neutemeljene, lažne i namjerne optužbe. Tu bi se neke od ovih riječi dalo upotrijebiti. Pritisak na Vladimira Šeksa je bio vrlo velik i vjerujem da ako se puno toga skupi da je ponekad teško kontrolirati rječnik - rekao je.

Šeks: Žele diskreditirati temelje hrvatske povijesti

Vladimir Šeks pojasnio je da u intervjuu "komplimentima" nije počastio sve, već je identificirao skupinu novinara, lociranih u određenim redakcijama, koja ga sustavno i planski progoni, a ponašaju se poput hijena, bjesomučnih pasa i piranja. Ističe da oni u posljednjih 30 dana protiv njega vode specijalni medijski rat gdje ga razapinju, optužuju i osuđuju za najteže oblike zločina bez ikakvih dokaza.

- Umjesto pravosudnih tijela, oni me na javnoj sceni čereče, ponizuju, vrijeđaju i kleveću protivno svim elementarnim pravilima novinarske etike - rekao je. Na pitanje nije li kao potpredsjednik Sabora pregrubo reagirao, Šeks ističe da to nema veze s tim.

- Dovoljno je da se vi nađete u mojoj koži. Da me netko 30 neprekidno iz dana u dan sa stotinama priloga secira najgrubljim riječima i vokabularom, gdje se traži da mi se pusti krv, da me se uhiti i zatvori, osudi, progna, izbaci. To radi jedna mala skupina protivno svih pravila novinarske etike. Tu je moj odgovor bio oštar i slikovit - izjavio je. Za tu skupinu koja su kaže, samo formalno novinari, a biti su najgori klevetnici i politički agitatori. Upitan zašto mu to rade, Šeks odgovara:

- Zato što su upregnuti u određene interesne krugove i rade po njihovoj narudžbi gdje mene kao personifikaciju jednih blistavih trenutaka novije hrvatske povijesti trebaju strovaliti u blatu i detronizirati me, a s detronizacijom mene i diskreditacijom mene žele diskreditirati i te temelje hrvatske povijesti - izjavio je, ali nije precizirao o kojim se krugovima radi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava