Obavijesti

News

Komentari 10

Nepoznata prašina u bazenu: Djeca se gušila, dobila svrab...

Nepoznata prašina u bazenu: Djeca se gušila, dobila svrab...
3

Više djece zatražilo je liječnički pregled zbog teškoća s disanjem i svraba nakon što su bila izložena zasad nepoznatoj praškastoj tvari na gradskom bazenu u Šibeniku...

VIDEO

Bazen gradske Javne ustanove Športski objekti Šibenik u srijedu je zatvoren za sve korisnike, jer se desetak korisnika žalilo i potražilo liječničku pomoć zbog respiratornih problema i svraba. Policija, Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo provode istragu.
 
- Oko 11 sati zaprimili smo dojavu da je zbog prašine nepoznatog podrijetla više korisnika bazena zatražilo liječničku pomoć, zbog teškoća s disanjem i svraba. Zajedno s drugim nadležnim službama  pokušavamo ustanoviti uzrok problema - rekla nam je glasnogovnica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

Očevid na mjestu događaja je završen. Izuzeti su tragovi i uzorci vode iz bazena i prašine na tribinama te se čeka da analize budu gotove.

Prema riječima Andrije Španje, ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Šibenik, djeca su se počela žaliti već u ponedjeljak navečer. - Najprije smo mislili da se možda pokvario aparat za automatsko kloriranje vode, no analiza Zavoda za javno zdravstvo je pokazala da je razina klora u vodi u propisanim parametrima. U utorak ujutro smo zamijetili i tu prašinu, ali smo mislili da potiče s obližnjeg gradilišta ili kamenoloma.

Kako su pritužbe na svrab i respiratorne probleme nastavljeni zatražili smo pomoć i od Sanitarne inspekcije i obavijestili smo policiji. Ovaj bazen je, naime, otvoren već 15 godina i baš nikada nije bilo ovakvih problema - rekao nam je Španja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne mislimo da bi nam to netko mogao namjerno napraviti, ali za sada takva sumnja nije isključena - rekao je Španja. 
 
Prašina je, kaže, slična peludi, koja se pojavljuje u proljeće, no od nje je dosta svjetlija. Za sada se smatra da je upravo ona uzrok zdravstvenih problema, no to još uvijek nije potvrđeno.

- Zavod za javno zdravstvo i Sanitarna inspekcija obavili su u Šibeniku sve provjere koje su mogli i nisu utvrdili ništa sumnjivo. Uzorci su na daljnja ispitivanja poslani u laboratorij u Zagreb i čekaju se rezultati - kaže Andija Španja. 

Liječničku pomoć zatražilo je desetak od ukupno pet stotina mlađih i starijih plivača koji su u ponedjeljak i utorak koristili bazen. Svi su sada dobro i pušteni su kućama na oporavak. Dok se ne utvrdi što je izazvalo zdravstvene poteškoće bazen će ostati zatvoren.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1