News

Komentari 93

'Neprimjereno je tako govoriti o silovanju kao što je radio Škoro, on je problem, klizi i na suhom'

'Neprimjereno je tako govoriti o silovanju kao što je radio Škoro, on je problem, klizi i na suhom'

Škorini kandidati nemaju nikakav program i samo se služe floskulama, rekao je Plenković o Domovinskom pokretu, a za Kolindin 'srednjak' rekao je da je to nečiji način borbe, ali njegov je politički

Pravi problem je gospodin Škoro. On proklizava i na suhom, njegovi kandidati nemaju nikakav program i samo se služe floskulama, rekao je premijer Andrej Plenković.

Tako je komentirao slučaj 'srednji prst'. Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović njime je odgovorila čelniku Domovinskog pokreta Miroslavu Škori koji je kontroverzno izjavio kako bi se silovana žena u slučaju trudnoće s obitelji morala dogovoriti što će učiniti.

- Ići na takav način i tako kao on govoriti o teškoj, osjetljivoj temi kao što je silovanje apsolutno je neprimjereno. A na Facebooku, to je nečiji način borbe, a moj način borbe protiv toga je politički - rekao je Plenković.

O tome pomaže li to HDZ-u u kampanji nije htio govoriti, a rekao je i kako nije baš siguran ima li sukob navijačkih skupina u Vukovaru veze s izborima, ali ga je osudio:

- To je za svaku osudu i potpuno neprihvatljivo.

Hrvatska proteklih dana bilježi ponovan rast u broju novozaraženih korona virusom, no Plenković uvjerava kako se izbori svakako neće odgoditi.

- Izbori nisu pod upitnikom, to uopće nije u pitanju. Trebamo biti odgovorni i držati se propisanih mjera. Poduzet ćemo sve da brojevi ostanu na ovoj ili manjoj razini i da ne ugroze, ne toliko izbore, koliko cjelokupnu zdravstvenu situaciju - zaključio je premijer.

Najčitaniji članci