Obavijesti

News

Komentari 106

'Nerazumno je štrajkati u momentima kada se diže plaća'

'Nerazumno je štrajkati u momentima kada se diže plaća'
1

Apeliram na sindikalne čelnike da razmisle o efektima cijele ove priče koja traje tri tjedna. Nerazumno je štrajkati u momentima kad se podiže plaća, kaže premijer...

VIDEO

Trenutno čitam memoare Davida Camerona, 'Off the record', zanima me gdje se on to zabunio oko Brexita. Malo je bucmasta knjiga, ali nalazim vremena za to, rekao je premijer Andrej Plenković na početku obraćanja novinarima.

- Što se tiče današnjega, 42. Interlibera, sjajna je to prigoda da vidimo što sve rade naši nakladnici, naši pisci. Ovo je, ja bih rekao, festival hrvatske kulture i književnosti.  

Na pitanje o WhatsApp aferi i mogućim izbacivanjima, premijer je upitao - 'Tko vam je to rekao?'

Kad su mu novinari rekli da je to najavio Branko Bačić, rekao je da ne zna i da 'ne može sve to pratiti'.  

- Ono što je najvažnije je da moramo razlikovati stvari. Sloboda izražavanja - da, mišljenja - da, kritike - da, međutim diskurs koji ste imali prigodu vidjeti samo fragmentarno - apsolutno ne. I tu cijela priča završava. 

Na pitanje hoće li afera naštetiti kampanji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijer je rekao da je predstavljanje programa bilo sjajno koja ima 'potpunu, unisonu podršku HDZ-a'

Upitan da prokomentira rast popularnosti Mislava Kolakušića, premijer Plenković je rekao da će Kolinda Garabr Kitarović pobijediti, a 'fantomi izgubiti'. 

'Nerazumno je štrajkati'

Premijer Andrej Plenković u sklopu posjeta Interliberu osvrnuo se i na štrajk sindikata u obrazovanju koji traje već 23. dan.

- Apeliram na sindikalne čelnike da razmisle o efektima cijele ove priče koja traje tri tjedna. Nerazumno je štrajkati u momentima kad se podiže plaća. Ova je Vlada postavila hrvatsku na zdrave temelje i naše gospodarstvo raste na zdravim temeljima. Zaduženja na financijskim tržištima koja su prije bila 6 posto, sada su 1 posto. Naša je politika konzistentna. Ako je ova Vlada povećala plaće za 18 posto samo temeljnim kolektivnim ugovorima, onda su to ogromni iskoraci - dodao je premijer.

U četvrtak neće biti nastave u dvije županije, a u petak u tri
U četvrtak neće biti nastave u dvije županije, a u petak u tri

Rekao je kako nije istina da se sa sindikatima ne razgovara.

- Moramo voditi interesa o roditeljima i učenicima. Nije baš neki sport voditi računa o tome gdje ostavljati svoje dijete - kazao je Plenković, piše N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa