Obavijesti

News

Komentari 31

Prognoza: Nesnosne vrućine za vikend, za one koji su se žalili da je jesen

Nesnosne vrućine za vikend, za one koji su se žalili da je jesen
1

Nove paklene vrućine prijete zapadu Europe već za 7 dana. Toplinski val mogao bi pogoditi područje koje je zahvatio i prošli toplinski val, dok će se naši krajevi nalaziti na granici

VIDEO

Za sve one koji se žale što je vrijeme ovih dana više jesensko nego ljetno, evo dobrih vijesti. Meteorolozi uskoro najavljuju povratak nesnosnih vrućina, nakon kratkotrajne promjene vremena i pljuskova u četvrtak.

DHMZ-ova meteorologinja Petra Mikuš Jurković za HRT je prognozirala da će na istoku Hrvatske srijeda biti pretežno sunčana i da će se popodne oblaci umjereno razviti nad spomenutim područjem. Popodne će biti vrlo toplo, do oko 28 Celzijevih stupnjeva. U Podunavlju će povremeno puhati umjeren sjeverozapadnjak, a mjestimice u središnjoj Hrvatskoj jugoistočnjak, uz prevladavajuće sunčano vrijeme. Najviša temperatura od 27 do 29 °C.  

Podjednaka dnevna temperatura uz sunčano vrijeme bit će i na sjevernom Jadranu, a ujutro od 18 do 22 °C. Noću će puhati umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka, koja će danju oslabjeti i okrenuti na vjetar s mora. U gorju i unutrašnjosti Istre jutro svježe, između 10 i 13 °C, a tijekom uglavnom sunčanog dana temperatura će porasti na vrijednosti od 25 do 28 °C. 

U Dalmaciji obilje sunca te vruće poslijepodne. Još će u noći i ujutro puhati umjerena, lokalno i jaka bura, koja će danju okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Pritom će more biti malo do umjereno valovito, temperature između 22 i 24 °C. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I na jugu Hrvatske podjednako toplo more, a danju sunčano, na otocima i vedro te vruće uz temperaturu oko 30 °C. Ujutro duž obale toplo, oko 20 °C, a u zaobalju ipak koji stupanj niža temperatura. Nakon bure, već će prijepodne zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak. 

Hrvatska sutra

U većem dijelu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku s kojom može pasti malo kiše, a od sredine dana i poneki pljusak praćen grmljavinom, piše DHMZ. U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, a na Jadranu umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 22, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

Idućih dana na Jadranu toplo i vruće, u unutrašnjosti uz popodnevne pljuskove

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, osobito za vikend. Na sjevernom će dijelu ipak povremeno biti više oblaka, a uglavnom u petak i pokojeg pljuska. Danju će puhati vjetar s mora - jugozapadni i sjeverozapadni. 

U unutrašnjosti i u petak opet promjenljivo, uglavnom uz popodnevne pljuskove s grmljavinom. 

Za vikend nam se vraćaju nesnosne vrućine, Europa pod udarom paklenog vala

U subotu pak sunčanije, ujutro uz moguću kratkotrajnu maglu. Bit će stabilnije, no popodne je još poneki pljusak moguć u gorju. Temperatura će porasti, pa nam se za vikend vraćaju ljetni vrući dani.

"Nove paklene vrućine prijete zapadu Europe već za 7 dana. Prema ECMWF-u, toplinski val mogao bi pogoditi područje koje je zahvatio i prošli toplinski val, dok će se naši krajevi nalaziti na granici", javlja Istramet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...