Obavijesti

Promo sadržaj

Nespressso: talijanska kava u liniji “Ispirazione Italiana”

Nespressso: talijanska kava u liniji “Ispirazione Italiana”
2

Linijom kave ‘Ispirazione Italiana’ Nespresso odaje počast raznovrsnoj Talijanskoj povijesnoj kulturi kave

Nespresso predstavlja Ispirazione Italiana, liniju intenzivnih kava. Ova linija također predstavlja i dvije potpuno nove mješavine, kojima je obogaćen trenutni asortiman intenzivnih espressa i ristretto kava. Linija kave od sedam mješavina inspirirana je kulturama i tradicijama kave u talijanskim gradovima: Rim (Roma), Firenca (Firenze), Palermo, Napulj (Napoli), Genova i Venecija (Venecija).

Što se krije iza mješavina?

Italija je srž Nespresso DNK. Nespresso priča započela je prije više od 30 godina jednostavnom, ali revolucionarnom idejom inspiriranom aparatom za espresso koji je 1905. godine izmislio talijan Luigi Bezzera, a čija je želja bila svakome pružiti priliku da stvori savršenu šalicu espressa baš kao što je pripremaju vrhunski baristi u Italiji. Danas se u Italiji više od 75% kava pije kod kuće, što je sastavni dio talijanske kulture. U ovoj liniji, Nespresso kupcima donosi bogatstvo talijanskih vještina izrade kave, inspiriranih raznolikošću talijanskih gradova. Linija Ispirazione Italiana ima za cilj pružiti mogućnost svim ljubiteljima kave da uživaju u ristretto I espresso kavama podjednako dobro kao da su u Italiji, a što je rezultat kreativnosti i znanja majstora prženja kave u talijanskim regijama. 

Ispirazione italiana:  nove, stalne linije kave

Ispirazione Italiana ima za cilj povesti ljubitelje kave na Nespresso putovanje kroz Italiju i tako otkriti ove intenzivne arome kave. Nespresso je odabrao ovaj asortiman kava i njihova imena kako bi bolje dočarali regionalnu talijansku stručnost koja ih je inspirirala. Specijalne mješavine kava izrađene su tako da pronalaze samu suštinu grada koji ih je inspirirao bilo da su to začinjeni sjevernoafrički utjecaji u Palermu ili bogata dubina povijesti Rima - upravo ovi lokalni detalji čine ovu kolekciju istinskim zadovoljstvom.

Nova Ispirazione Napoli

Duboko ukorijenjeni ritual ispijanja kave koji se sreće u Napulju inspirirao je način tamnog prženja, koji maestralno razvija kavu na intenzivan nivo. Snažan utjecaj Robuste daje baršunastu, kremastu kavu izuzetno punog tijela i ugodnog, gorkog ukusa. Ovo je odavanje priznanja umijeću prženja koje je tipično za talijansku prijestolnicu kave.

Nova Ispirazione Venezia

Spajajući Osmansko Carstvo sa Zapadnom Europom, Venecija ima dugu povijest uvoza kava I vještog prženja kako bi uravnotežila njihove različitosti. Nadahnuće u našoj šalici kave: delikatno aromatična, svi elementi skladno ujednačeni, note karamela i puno tijelo.

Ispirazione Ristretto Italiano

Kapljica okusa: suština talijanske tradicije ispijanja kave. Inspirirani ambasadorom svih talijanskih kava, ristretto, odlučili smo ne imitirati, već pržiti našu savršenu mješavinu. Dugo prženje kavi daje tijelo, kratko svježinu i voćnu notu, ova kava je vrhunac onoga što otkrivamo u šalici kave obilježenom da je iz Italije.

Ispirazione Firenze Arpeggio

Ova izuzetna mješavina je pravi odraz kulturnog značaja Firence: ona je intelektualni centar u srcu Italije koji privlači utjecaje iz cijele zemlje. Način prženja Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato kave objedinjuje ove utjecaje kombinirajući voćne note koje se tradicionalno pronalaze na sjeveru Italije sa notama kakaa sa juga, a vrhunac je baršunasta, gusta i kremasta kava. Ova kreacija dijeli se sa ljubiteljima čistog okusa, čak i kada preferiraju varijantu bez kofeina.

Ispirazione Palermo Kazaar 

Palermo i obilježja ovog južnog grada bili su inspiracija za naše dugo, tamno prženje i visok sadržaj Robuste. Na raskršću utjecaja afričke i arapske tradicije, multikulturalni Palermo nas je naveo da sanjamo. Rezultat je izuzetno intenzivna, sirupasta, drvenasta i začinjena kava okrunjena vrlo tamnom i gustom kremom.

Ispirazione Roma

Miris koji dolazi iz tradicionalnih rimskih kafića dokaz je bogate povijesti kontrasta: popularnih okusa, ublaženih elegancijom prijestolnice. Ova kompleksnost ogleda se u suptilnom prženju, ravnoteži intenziteta i profinjenosti i upečatljivog okusa sa notama kiselosti.

Ispirazione Genova Livanto

Iz ovog važnog trgovačkog grada, mornari su kretali u potragu za otkrivanjem mnoštva mirisa i okusa. Latinoameričke kave bile su među blagom koje su ponijeli iz svojih istraživanja. Srednje pržena Ispirazione Genova Livanto u predivnom je balansu zaobljenog okusa brazilske, kolumbijske i gvatemalske kave, okrunjena njihovom klasičnom slatkom notom karamele.

Maja Milovanović Coffee ambassador

 „Tokom više od 30 godina, naš tim, sastavljen od stručnjaka za prženje kave, osjetilnih eksperata, eksperata za hranu i inženjera, krenuo je na put kako bi stvorio izbor mješavina koje su inspirirane bogatom povijesnom kulturom kave u Italiji. Izuzetno nam je drago što smo pripremili stalnu kolekciju koja je fokusirana na pričanje bogatije priče o Nespresso-u i omogućava kupcima da rekreiraju isti stil kave koji bi pronašli u talijanskom baru." Ispirazione Italiana biti će dostupna putem Interneta i u buticima Nespresso od 20.1.2010. Za više informacija o asortimanu Ispirazione Italiana kompanije Nespresso, uključujući recepte za kavu, posjetite www.nespresso.hr.  


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike