News

Komentari 3

Nesreća kod N. Vinodolskog: Jedan ispao iz kamiona, drugi je ostao zarobljen u vozilu

Nesreća kod N. Vinodolskog: Jedan ispao iz kamiona, drugi je ostao zarobljen u vozilu

Do nesreće je došlo oko 14 sati kada je vozač u zavoju izgubio nadzor i sletio s kolnika u provaliju dubine 20-ak metara. Intervenirali su vatrogasci, Hitna pomoć...

Vozač N.F. (23) i suvozač D.O. (24) kamiona mikser marke MAN, riječkih registracija, teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći do koje je došlo u srijedu na šumskoj cesti između mjesta Breze i Krmpote, iznad Novog Vinodolskog.

Do nesreće je došlo oko 14 sati kada je vozač u zavoju izgubio nadzor i sletio s kolnika u provaliju dubine 20-ak metara.

Vatrogasci DVD-a San Marino Novi Vinodolski odmah po dojavi, zajedno s ostalim službama žurno su izašli na teren. Dramatična akcija spašavanja, u kojoj je jedna osoba ispala iz vozila, a druga ostala zarobljena u olupini kamiona, potrajala je gotovo sat vremena. Oba muškarca izvučena su na cestu i vozilima Hitne službe odvezena u KBC Rijeka.

- Sve pohvale idu na adresu službi čiji su djelatnici nadljudskim naporima uspjeli izvući unesrećene. Na raspolaganje u akciji spašavanja svoja vozila s dizalicama stavili su i obrtnici Benjamin B.B. i A.P. iz Novog Vinodolskog, iako ih zbog udaljenosti kamiona od ceste nije bilo moguće koristiti, već su vatrogasci, pomoću svoje opreme, uspjeli osloboditi unesrećene - kazao je zapovjednik vinodolskog DVD-a Velimir Topolovac.

Vozač imao 2,62 promila

Isti dan, na području Novog Vinodolskog došlo je i do prometne nesreće s materijalnom štetom koju je izazvao 55-godišnji vozač upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
Oko 20.30 sati na ŽC 5094 vozio je Hyundai, riječkih registracijskih oznaka gdje je zbog neprilagođene brzine također u zavoju izgubio nadzor i s vozilom sletio izvan kolnika.

Priveden je u službene policijske prostorije gdje mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg. Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najčitaniji članci