Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ-ovac udario curicu autom: 'Ona je dobro, to je najvažnije'

Žarko Tušek kazao je kako nazvao policiju čim se dogodila nesreća u Krapini, te da je bio u bolnici s djevojčicom i njezinom majkom. Djevojčica je kasnije puštena iz bolnice

235 komentara

HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek automobilom je u djevojčicu (11) u Ulici Ivana Rendića u Krapini. 

- Odmah nakon nesreće došao sam do djevojčice i podigao je. Ona je otišla na drugu stranu ceste, a ja sam pozvao policiju. Došla je i Hitna pomoć koja je djevojčicu odvela u bolnicu u Zaboku na pregled. Nakon što sam dao izjavu policiju, obavio alkotestiranje i napuhao 0,0 sjeo sam u automobil i otišao u bolnicu. S majkom djevojčice bio sam cijelo vrijeme dok liječnici pregledavali njezinu kćer. Nakon pregleda djevojčica je otpuštena iz bolnice. Hvala Bogu djevojčica je dobro i to je najvažnije - kazao nam je Tušek. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon pregleda u bolnici on je djevojčicu i njezinu majku odvezao kući. Budući da djevojčica nema ozljeda, kazao je kako je njezina majka rekla da će danas ići u školu. Mediji prenose izjavu Tušeka da je nakon nesreće nazvao načelnika policijske postaje Krapina i obavijestio ga o nesreći. 

- O nesreći sam obavijestio policijsku postaju Krapina, postaju u svom gradu, da pošalju patrolu - rekao je Tušek. 
Nedavno je prometnu nesreću imala njegova stranačka kolegica i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Nakon što je autom također udarila djevojčicu ispostavilo se da u trenutku nesreće vozačka nije vrijedila tri godine. 

- To je sve ok. Imam važeću vozačku dozvolu. Vrijedi do 2022. - rekao je Tušek. 

O cijeloj nesreći oglasila se i zagorska policija, prenosi Zagorje.com. Iz policije kažu da je Tušek upravljao Renaultom krapinskih registracija te se zaustavio ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete na nogostupu. Međutim, vozač je krenuo unaprijed, a da se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenu stupilo na kolnik i prelazilo preko prijelaza, kažu iz policije i dodaju da je tom prilikom vozač udario curicu. 

Potvrdili su da Tušek nije imao alkohola i da su ozljede okvalificirane kao lake u bolnici u Zaboku. Protiv vozača će podnijeti prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

>>> Uskoro više...

Možda vas zanima i ovo:
Message