Obavijesti

News

Komentari 41

Udario ga je auto kod Požege, poginuo pred očima supruge

Udario ga je auto kod Požege, poginuo pred očima supruge

U mjestu Vidovci u petak navečer u teškoj prometnoj nesreći preminuo je biciklist. Na njega je naletio Audi, u trenutku dok je zaobilazio drugi auto. Iza preminulog bicikl je vozila njegova supruga

U petak oko 21.15 sati, u mjestu Vidovci kod Požege, muškarac koji je upravljao automobilom Audi, slavonskobrodskih registarskih pločica, udario je biciklista (27) koji je na mjestu nesreće smrtno stradao.

Audi je nakon toga sletio s kolnika i udario u parkirani osobni automobil u kojem je sjedio čovjek koji je ozlijeđen i prevezen u OŽB Požega.

Neslužbeno doznajemo da je vozač Audija vozio iz Požege prema Pleternici i prilikom obilaženja automobila ispred sebe naletio je na nesretnog biciklistu koji se išao prema Požegi. Iza njega bicikl je vozila njegova supruga, koja je uspjela izbjeći udar.

Audi je biciklistu nosio nekoliko desetaka metara, a onda je on pao na kolnik, a automobil je sletio s ceste udarivši u parkirani drugi automobil i u ogradu. Žena je je u šoku. Pred očima joj je poginuo suprug.

Nažalost mladom čovjeku nije bilo pomoći unatoč naporima liječnika koji su ga pokušali na mjestu nesreće oživjeti. Promet na državnoj cesti između Požege i Pleternice na mjestu nesreće bio je u potpunosti u prekidu, a vozači su bili upućivani na zaobilaznu cestu.

Policija: Audi vozio 19-godišnjak

Policija je objavila detalje strašne nesreće u mjestu Vidovci kod Požege.

Za volanom Audija bio je 19-godišnjak koji je nepropisno pretjecao auto pa udario u biciklista koji je bez reflektirajućeg prsluka upravljao biciklom iz suprotnog smjera i koji je na mjestu nesreće smrtno stradao.

- Nakon udara vozač se nastavio nekontrolirano kretati vozilom te je sletio s kolnika i udario u metalnu ogradu, a potom i u parkirani osobni automobil. On je ozlijeđen i prevezen u OŽB Požega poradi pružanja liječničke pomoći te su mu uzeti uzorci krvi i urina radi analize. Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ - objavila je policija.