Obavijesti

News

Komentari 368

'Nesretni smo i očajni, Dora je discipliniran i poslušan pas...'

'Nesretni smo i očajni,  Dora je discipliniran i poslušan pas...'
2

Dječak (7) kojeg je u subotu u mjestu Zajci u Istri izgrizla rotvajlerica uspješno se oporavlja. U KBC Rijeka sanirali su mu ozljede i pušten je kući. Njegova majka je u lošijem stanju

VIDEO

Nije ni nama jasno što se dogodilo. Dora je uvijek bila razigrana i dobra, a prije svega poslušna i disciplinirana. Očajni smo i nesretni, a sad nam je samo najvažnije da se dječak i njegova mama oporave. U ovom trenutku samo smo na to uredotočeni, suznih očiju i u potpunom šoku govori D.L. iz mjesta Zajci, nadomak Potpićana u Istri.

Njegov otac M.L. vlasnik je trogodišnje kuje, rotvajlerice Dore, koja je u subotu izgrizla susjedu E.B. (37) i njezinog sina N.B. (7). Sve se dogodilo u obližnjem vinogradu gdje su trseve uređivali dječak i njegova mama, a susjed je sa Dorom bio u blizini na svom zemljištu. Dora se naglo zaletjela prema dječaku i krenula ga gristi po nogama. Majka je u panici pokušala obraniti dijete, a Dora je potom dohvatila i nju.

Brzo je dotrčao i vlasnik psa, no do tada je kuja uspjela izgristi i majku i dijete. Kako doznajemo od dječakovog djeda, sedmogodišnjaku je izgrizena stražnja strana potkoljenice i stražnja strana bedra. U KBC Rijeka na Kantridi su mu sanirali ozljede i dječak je pušten kući, ali mora ići na previjanja i promjenu drena.

Njegova mama je nažalost u lošijem stanju. Zbog ugriza na lijevoj potkoljenici morala je na operaciju, a u riječkoj bolnici kažu da su rane sanirane te da će uskoro biti premještena na Odjel za rekonstrukcijsku i plastičnu kirirgiju radi daljnje obrade. Dječakov djed kaže kako se sedmogodišnjak brzo psihički oporavio od svega i nije ljut na psa. Svima je trenutno najvažnije da se maleni i njegova mama što brže i uspješno oporave.

Obje obitelji u potpunom su šoku zbog svega, a oduvijek su u dobrim susjedskim odnosima. Problema nikad nije bilo i dječak je dobro poznavao kuju Doru koja je na kraju ugrizla njega i njegovu mamu. Što je nagnalo psa na takvu reakciju doista je teško reći. Dorini vlasnici kažu kako su posljednjih 30 godina uvijek imali pse u svojoj obitelji, skrbili o njima i nikad nisu doživjeli nikakav problem. Tim više ih je pogodila ova situacija i kažu da se osjećaju krivima te da snose stopostotnu odgovornost. Vrijeme, nažalost, ne mogu vratiti, ali učinit će sve što je mogu da pomognu izgriženom dječaku i njegovoj mami.

U ponedjeljak je u njihovoj kući bila i veterinarska inspekcija te su njima, kao i policiji, dali izjavu o događaju. Odluku o tome što će biti sa Dorom, odnosno, hoće li ostati na životu, prepustit će isključivo nadležnim veterinarskim službama. Kuja će sljedeća dva tjedna biti pod nadzorom veterinara, a potom će pasti odluka o tomu što će dalje biti s njom.

Dora je, inače, pas koji nije na lancu, ima svoj boks u kojem boravi i spava, a dobar dio dana provodi na prostranom dvorištu. Vlasnici kažu da je od čistokrvnih roditelja rotvajlera, iako nikad za nju nisu dali izraditi rodovnik. Uredno je cijepljena i čipirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..