Obavijesti

News

Komentari 45

'Netko sad pokušava napraviti razdor između mene i Vlade...'

'Netko sad pokušava napraviti razdor između mene i Vlade...'
1

Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, kazala je predsjednica

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u Parizu gdje boravi na stotoj obljetnici kraja Prvog svjetskog rata, a za N1 komentirala je spor koji je nastao između Pantovčaka i Banskih dvora oko Marakeške deklaracije. 

Ona se "apsolutno slaže" da netko time pokušava napraviti razdor između nje i Vlade. 

Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije - rekla je Grabar Kitarović te objasnila zašto ne ide u Marakeš. 

Predsjednica: 'Najbolje je da u Marakeš ode netko iz MVEP-a'
Predsjednica: 'Najbolje je da u Marakeš ode netko iz MVEP-a'

- Razlog što sam ja, neću reći odustala, već odlučila ne ići... Sad mi je cijeli niz predsjednika i premijera rekao da neće ići zato što se to iz dokumenta koji je trebao biti samo nekakav politički "commitment", zajednička želja da riješimo ta pitanja, pretvorilo u programski dokument koji se uglavnom temelji na migracijama, a kao što znate, iako prema Ustavu u Europskom vijeću Hrvatsku predstavljaju i predsjednik države i predsjednik Vlade, ja to uvijek prepuštam predsjedniku Vlade jer su to vrlo konkretna pitanja - objasnila je. 

- Bez obzira što bi deklaracija trebala biti neobvezujuća, svejedno će postojati postupak kojim će se donositi izvješća o postupanju svaki države. Po meni migracijska politika svake države mora biti unutarnje pitanje države i zato mislim da je primjerenije da se time bave resori i na takvoj konferenciji vide hoćemo li pristati, biti suzdržani ili glasati. Primjećujem oprez kod puno, puno država, da se iz onog inicijalnog dokumenta krenulo u malo drukčijem pravcu - rekla je predsjednica. 

Komentirala je i objavu na službenoj Facebook stranici HDZ-a u kojoj je istaknut rast rejtinga same stranke, a pad rejtinga predsjednice prepisali su "marakeškoj avanturi". 

- Ja sam navikla na to, međutim ne držim da je to stav HDZ-a, pogotovo ne članova HDZ-a. Međutim, osoba koja je to napravila, ružno je to, to se tako ne radi - kazala je Grabar Kitarović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a