Obavijesti

News

Komentari 93

Nevrijeme poharalo zemlju: U Istri munja pogodila muškarca

Nevrijeme poharalo zemlju: U Istri munja pogodila muškarca
1

Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe strujom u Labinštini

VIDEO

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom. Muškarca, stranog državljanina, grom je udario u kampu Bijela Uvala kod Poreča te je hitno prevezen u bolnicu u Pulu.

Višnjan...dobro je razrovan. Upravo smo prošli.

Posted by IstraMet on Saturday, August 25, 2018

Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini.

Meteorološka postaja Vodnjan

U posljednja 24 sata u Vodnjanu je palo čak 64 mm kiše. Evo nam jutrošnjih prizora...video: Goran Gogo Divkovic www.istramet.hr/postaja/vodnjan

Posted by IstraMet on Saturday, August 25, 2018

Bez struje su osim Labina bili su dijelovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga. Zaprimljeno je sedam dojava o palim stablima na kolnik na području Umaga i Poreča.

Vatrogasci su imali više tehničkih intervencije uklanjanja stabala koja su pala na tlo, ali i više intervencija ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija zbog obilnih padalina.

Oluje čupale stabla, kod Cresa snimio zastrašujuću pijavicu
Oluje čupale stabla, kod Cresa snimio zastrašujuću pijavicu

Grom je udario u stablo u Vrsaru u ulici Rade Končara i jedan kod mjesta Čipri na području Pazina. Vatrogasci su ispumpavali vodu iz prizemnih prostorija u OŠ Poreč i u naselju Špadići.

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu. Bez struje bilo je više sela u okolici Marčane, područje Kanegre i područje općine Svetvinčenat, javlja Glas Istre.

Do ponoći najviše kiše u Istri palo je u Umagu, čak 61 mm. Svakako valja istaknuti i Pulu gdje je nakon dugo vremena pala konkretnija kiša. Meteorološka postaja Borik na sjeveru grada zabilježila je 27 milimetara oborina.

Obilna kiša noćas je pala i na otoku Krku. U samom gradu Krku zabilježeno je od 38 do 45 mm, a u Ponikvama 40 mm. Kiša je u kratkome roku padala silovitim intenzitetom, pa su mnoge ceste lokalno se pretvorile u prave bujice, a voda izbijala šahtove. U nastavku dana očekuje se postepeno smirivanje vremena.

Iz Dubrovnika preusmjereni avioni

U ranim jutarnjim satima nevrijeme je pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

Problema je bilo i u zračnom prometu. Tri avionske linije iz Rima, Atene i Istanbula preusmjerene su u druge zračne luke.

Pijavica kod Cresa

Tijekom vožnje katamaranom od Lošinja do Rijeke, čitatelj Hrvoje Vrtodušić snimio je pijavicu koja se u subotu ujutro formirala kod Cresa. 

Pijavica ispod Cresa!

Posted by Hrvoje Vrtodušić on Saturday, August 25, 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a