Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
93 komentara

Nevrijeme poharalo zemlju: U Istri munja pogodila muškarca

Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe strujom u Labinštini

Omisalj
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
93 komentara

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom. Muškarca, stranog državljanina, grom je udario u kampu Bijela Uvala kod Poreča te je hitno prevezen u bolnicu u Pulu.

Višnjan...dobro je razrovan. Upravo smo prošli.

Posted by IstraMet on Saturday, August 25, 2018

Grom je udario i u automobil u Vozilićima kod Labina, u kuću u Kašteliru kod Poreča te u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini.

Meteorološka postaja Vodnjan

U posljednja 24 sata u Vodnjanu je palo čak 64 mm kiše. Evo nam jutrošnjih prizora...video: Goran Gogo Divkovic www.istramet.hr/postaja/vodnjan

Posted by IstraMet on Saturday, August 25, 2018

Bez struje su osim Labina bili su dijelovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga. Zaprimljeno je sedam dojava o palim stablima na kolnik na području Umaga i Poreča.

Vatrogasci su imali više tehničkih intervencije uklanjanja stabala koja su pala na tlo, ali i više intervencija ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija zbog obilnih padalina.

CRVENI ALARM ZA NEDJELJU Oluje čupale stabla, kod Cresa snimio zastrašujuću pijavicu

Grom je udario u stablo u Vrsaru u ulici Rade Končara i jedan kod mjesta Čipri na području Pazina. Vatrogasci su ispumpavali vodu iz prizemnih prostorija u OŠ Poreč i u naselju Špadići.

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu. Bez struje bilo je više sela u okolici Marčane, područje Kanegre i područje općine Svetvinčenat, javlja Glas Istre.

Do ponoći najviše kiše u Istri palo je u Umagu, čak 61 mm. Svakako valja istaknuti i Pulu gdje je nakon dugo vremena pala konkretnija kiša. Meteorološka postaja Borik na sjeveru grada zabilježila je 27 milimetara oborina.

Obilna kiša noćas je pala i na otoku Krku. U samom gradu Krku zabilježeno je od 38 do 45 mm, a u Ponikvama 40 mm. Kiša je u kratkome roku padala silovitim intenzitetom, pa su mnoge ceste lokalno se pretvorile u prave bujice, a voda izbijala šahtove. U nastavku dana očekuje se postepeno smirivanje vremena.

Iz Dubrovnika preusmjereni avioni

U ranim jutarnjim satima nevrijeme je pogodilo je i jug Jadrana. Na području Dubrovnika u manje od dva sata palo je preko 40 litara kiše, što je dovelo do poplava u gradu.

Problema je bilo i u zračnom prometu. Tri avionske linije iz Rima, Atene i Istanbula preusmjerene su u druge zračne luke.

Pijavica kod Cresa

Tijekom vožnje katamaranom od Lošinja do Rijeke, čitatelj Hrvoje Vrtodušić snimio je pijavicu koja se u subotu ujutro formirala kod Cresa. 

Pijavica ispod Cresa!

Posted by Hrvoje Vrtodušić on Saturday, August 25, 2018
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message