Obavijesti

News

Komentari 107

Profesor marksizma nakon 23 godine došao natrag po posao

Profesor marksizma nakon 23 godine došao natrag po posao
5

Doktor znanosti dobio je otkaz 1991. godine jer je predavao marksizam. Škola ga godinama ne vraća na radno mjesto iako ima pravomoćne presude u svoju korist

VIDEO

S debelim snopom presuda s niza sudova dr. Zvonimir Šundov (62) pokušao se u srijedu vratiti na posao s kojega je potjeran 1991. I nije uspio.

Do hrvatske neovisnosti predavao je marksizam, na kojem ih je, doduše, učio etici, filozofiji i sličnom. Čim su ukinuli marksizam, škola ga je proglasila neraspoređenim radnikom i tehnološkim viškom.

- Za čovjeka od 39 godina s doktoratom iz filozofije nisu našli tzv. zamjenski predmet poput etike, osnova društveno humanističkih znanosti ili politike i gospodarstva - poručio je njegov odvjetnik.

- Tri moje kolegice na takav su način preraspoređene. A ja sam žrtva političkog progona - kazao nam je Šundov. On je otada, 1995., dobio presudu na Općinskom sudu u Zagrebu, što je na Županijskom sudu i potvrđeno. A 2006. Europski sud za ljudska prava potvrdio je u presudi o naknadi zbog dugotrajnog postupka protiv Hrvatske da je presuda Općinskog suda doista pravomoćna, ali Šundova i dalje ne vraćaju na posao. Stari ravnatelj Ivo Klarić ni tada ga nije primio nazad bez sankcija zbog nepoštivanja presuda. A novi ravnatelj tvrdi:

- Ja sam tu od 2012. Ne postoji presuda po kojoj bi škola morala vratiti Šundova. Mi smo sad popunjeni - kazao je ravnatelj. On se poziva na presude koje je Šundov izgubio. Ali ono što nam je pokazao isključivo su bili sporovi za neisplaćene plaće, a ne za vraćanje na posao. Županijski sud je pak 1995. presudio da Šundov mora biti vraćen na posao u svojstvu “neraspoređenog” ne miješajući se u to kamo će ga škola rasporediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa