Obavijesti

News

Komentari 21

Nezakonito isplatili 6,3 milijuna kn dividende u Pivovari Osijek

Nezakonito isplatili 6,3 milijuna kn dividende u Pivovari Osijek
1

Cijela obitelj Komak tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, a Ivan Komak, bivši direktor Pivovare Osijek, i njegova supruga Anica osumnjičeni su i za pranje novca

VIDEO

Na optuženičku klupu sjest će bivši direktor Pivovare Osijek Ivan Komak, sin mu Ivica, kći Andrea i supruga Anica te s njima rodbinski povezan Domagoj Njegovan. Optužnica je podignuta i protiv tvrtke Kasija, čiji je jedini član Uprave Komakova supruga. Županiijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti Komaka, njegovu djecu i Njegovana za zloupotrebu položaja i ovlasti. Bivši je direktor, zajedno sa suprugom i tvrtkom Kasija, osumnjičen i za pranje novca.

Direktoru i malim dioničarima Pivovare, tereti se, isplaćivana je nezakonita dividenda, a to su svojim potpisima odobrili članovi Nadzornog odbora Ivica i Andrea Komak te Domagoj Njegovan. Bili su tada, stoji u optužnici, svjesni poslovnih rezultata tvrtke i uvjeta za isplatu dividende.

Komaku je tako 2009., sumnjiči se, na račun sjelo 1,1 milijun kuna, a malim je dioničarima isplaćeno 118.000 kuna. Godinu kasnije, čak 4,7 milijuna kuna isplaćeno je na račun tvrtke Kasija na koju je Komak, tereti se, fiktivno prenio veći dio svojih dionica. Komak je tada dobio 61.600 kuna, a mali dioničari podijelili su 360.000 kuna.

– Time je prvookrivljenom (Ivanu Komaku, nap.a.) pribavljena znatna imovinska korist od ukupno 5.766.400 kuna, a malim dioničarima u iznosu od 538.390 kuna – priopćilo je Državno odvjetništvo. Veći dio tog novca, konkretno od 4,9 milijuna kuna, Komak i njegova supruga, odgovorna osoba u Kasiji, iskoristili su za zatvaranje kredita koji je Komak podigao za kupovinu dionica Pivovare. Tvrtku se tereti zbog stavljanja u promet nezakonito pribavljenog novca koje je počinila Anica Komak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Protiv prvookrivljenog I. K. predloženo je oduzimanje imovinske koristi stečene kaznenim djelom u iznosu od 5.766.400 kuna – zaključuje se u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.