Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Nezavisni sindikat Brodosplita najavljuje borbu protiv DIV-a

U DIV-ovu programu stoji da su sindikati previše utjecajni, da brane radnike. A ne, najbolje bi bilo da branimo njegovu babu - kaže čelnik Nezavisnog sindikata

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
26 komentara

Nezavisni sindikat Brodosplita nezadovoljan je odabirom samoborskog DIV-a za novog vlasnika. Tvrde da nisu izabrani sukladno zakonu i najavljuju legalnu borbu protiv njihova preuzimanja. 

- Nećemo ništa dignuti u zrak jer mi smo uvijek branili škver. No, napraviti ćemo sve pravno i formalno. Zvat ćemo Vandorena da ih upozorimo na nezakonite stvari. Ovaj ugovor koji će se potpisati mora doći na reviziju u EU. Vlada ne samo što je izabrala DIV-a, već im je platila da dođe - poručio je Zvonko Šegvić, čelnik Nezavisni sindikat Brodosplita. Sastali su se u petak sa županom Antom Sanaderom koji im je obećao pomoći da ostvare kontakte s Vladom. 

- Ovo je potpuno isti model kao za Željezaru Split. U DIV-ovu programu stoji da su sindikati previše utjecajni, da brane radnike. A ne, najbolje bi bilo da branimo njegovu babu - komentirao je predsjednik najvećeg sindikata Brodosplita.

Šegvić je pozvao na ujedinjenje svih brodograđevnih sindikata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message