Obavijesti

News

Komentari 23

Nigerijac pokušao raznijeti avion pun putnika na Božić

Nigerijac pokušao raznijeti avion pun putnika na Božić
7

Na letu Delta Aira iz Amsterdama za Detroit bilo je 278 putnika, a Nigerijac (23) je manju napravu aktivirao nešto prije slijetanja. Bomba je zakazala

VIDEO

Nigerijac (23) pokušao je tijekom slijetanja u Detroit na Božić aktivirati napravu, no najmanje jedan od putnika na letu iz Amsterdama je skočio na njega i uz pomoć posade ga svladao. Na njega su bacili deku i ugasili plamen. Službenici su rekli da je na bedrima imao nekakvu zapaljivu smjesu praha i tekućine koju je pokušao zapaliti, prenosi NBC. Službenik Bijele kuće navodi da se radi o terorističkom činu. Nakon što su ga svladali, Nigerijca su izolirali. U Airbusu Delta Air Linesa e bilo 278 putnika i 11 članova posade.
- Avion se baš počeo spuštati kad smo čuli nešto poput petarde. Svi su se iznenadili. Za par sekundi se vidio plamen i nastala je panika - rekao je Syed Jafry za CNN.
Umar Faruk Abdul Mutalab je priveden te mu pružaju pomoć zbog težih opeklina drugog i trećeg stupnja na bedrima i rukama. Ozlijeđen je još jedan putnik.
Londonski student je u Amsterdam stigao iz Lagosa u Nigeriji, a nije bio na listi putnika sa zabranom letenja, iako mu se ime spominje među onima za koje se sumnja da imaju veze s teroristima. U Amsterdamu nije prošao dodatne kontrole u zračnoj luci, a nema ni dokaza da je prošao neku obuku Al Qa'ide. Iako se navodilo da je on govorio da ima veze s Al Qa'idom, na ispitivanju za FBI je rekao da nema veze s nekom organizacijom ili da je surađivao s nekim. Istražiteljima je rekao da je htio aktivirati bombu iznad SAD-a. Prah je imao privezan uz nogu. Eksploziv i upute kako ga koristiti navodno je nabavio u Jemenu, piše CNN. Nije imao povratnu kartu. Ostatke naprave će analizirati FBI, a navodno je njena snaga trebala biti slabija od bombe.
Nakon što su avion prizemljili i odveli na udaljeni dio piste svu prtljagu su još jednom pregledali.
Predsjednik Barack Obama koji je na odmoru na Havajima naložio je da se poduzmu mjere da se poveća sigurnost na letovima te su odmah uveli strože kontrole.
Nigerijska vlada je naredila državnim službama da provedu istragu oko napada na američki avion, a rekli su i kako će surađivati sa američkim službama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a