Obavijesti

News

Komentari 21

Nije im smetalo: Udale se za serijske ubojice nakon suđenja

Nije im smetalo: Udale  se za serijske ubojice nakon suđenja
1

Američkim serijskim ubojicama u zatvorima nije bilo dosadno. Obožavateljica je bilo na sve strane. Mnogi od njih vjenčali su se nakon što su osuđeni na doživotne kazne zatvora..

VIDEO

To što su njihovi muževi osuđeni serijski ubojice ovim ženama nije smetalo. One su bile uvjerene da su njihovi voljeni dobri i krasni ljudi koji su krivo optuženi. Donosimo vam popis ubojica koji su sreću pronašli u zatvoru. Među ubojicama je i jedna žena.

Carole Ann Boone i Ted Bundy

On je bio noćna mora SAD-a: Zgodan, obrazovan i ubojica 36 žena. Zloglasni američki višestruki ubojica Ted Bundy koji je tijekom 70-ih i 80-ih silovao i ubio 36 djevojaka pogubljen je 1989. na električnoj stolici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok je bio zatvoren vjenčao se sa Carole Ann Boone koju je godinama poznavao. Zaprosio je 1980. u sudnici prije nego je osuđen na smrt i ona je pristala. Dvije godine kasnije dobili su i dijete iako bračne posjete nisu bile dopuštene?!

Doreen Lioy i Richard Ramirez

Richard Ramirez poznat pod imenom "noćni progonitelj" osuđen je za ubojstva 13 osoba. On je terorizirao južnu Kaliforniju od 1984. do 1985. godine. Osuđen je i za silovanje, sodomiju, prisiljavanje na oralni seks, provalu i pokušaj ubojstva. Na mjestima zločina često je crtao ili ostavljao sotonističke simbole. Neke žrtve je prisiljavao da se "kunu u Sotonu". "Noćni progonitelj" nije birao žrtve, tako da su se tu našli muškarci, žene i djeca svih starosnih skupina. Jedna od njegovih žrtava je bila i šestogodišnja djevojčica, koju je brutalno silovao. 

No za Doreen Lioy on je bio savršen muškarac. Ljubav je počela dopisivanjem i oni su se uskoro zaljubili. On je od prvog dana tvrdila da je njezin suprug koji ju je zaprosio 1988. savršen muškarac. Vjenčali su se osam godina kasnije.
- On je ljubazan, zabavan, šarmantan. On je moj najbolji prijatelj - tvrdila je zaljubljena Doreen.

Rosalie Martinez i Oscar Bolin

Serijski ubojica Oscar Bolin optužen je za ubojstvo tri mlade žene 1986. godine i osuđen na doživotni zatvor. Deset godina kasnije Oscar se oženio i to Rosalie Martinez koja je radila kao odvjetnica u njegovom timu branitelja. On je nju uvjerio u svoju nevinost tako da je ona ostavila svoj posao i razvela se od svog muža, inače bogatog i uglednog odvjetnika, kako bi mogla postati Oscarova žena.  Skrbništvo nad četvero djece je također prepustila mužu. Vjenčali su se telefonski.

- Nikad, ali nikad nisam ni na sekundu pomislila da je on kriv za ta tri ubojstva - rekla je za medije prije dvije godine Martinez. Oscar Bolin koji je do kraja života tvrdio da nije kriv pogubljen je smrtonosnom injekcijom prije godinu dana na Floridi. Rosalie se do kraja borila za njegovo oslobođenje

Kristin Joan Svege i Tex Watson

Charles 'Tex' Watson bio je pripadnik zloglasne 'obitelji' Charlesa Masona i odgovoran je za najmanje 5 ubojstava. Dok je služio doživotnu kaznu oženio se 1979. godine za Kristin Joan Svege.

Prije toga se, točnije 1975. preobratio se na kršćanstvo i 1978. godine objavio knjigu 'Will you die for me'. Joan je bračne posjete redovito koristila tako da je par dobio četvero djece. Razveli su se 2003. godine nakon 24 godine braka, ali su i dalje ostali prijatelji.

Braća Menendez i njihove žene

Lyle Menendez i njegov brat Eric osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva svojih roditelja. Na Beverly Hillsu 1989. godine tada  21-godišnji Lyle i 18-godišnji Erik upucali su oca i majku  kako bi se domogli njihova bogatstva. Mjesecima nakon zločina novac su trošili na skupe automobile, putovanja i stanove. Uhićeni su u 1990. godine, a branili su se teorijom da su roditelje ubili iz straha. Pokojnog su oca proglasili pedofilom, a majku poremećenom alkoholičarkom i narkomankom.

Lyle se 1996. u zatvoru oženio dugogodišnjom prijateljicom i bivšim modelom Annom Eriksson. Brak je potrajao pet godina. Ana ga je ostavila kad je saznala da se on dopisuje s drugom ženom. Lyle se dvije godine kasnije opet oženio urednicom časopisa Rebeccom Sneed koja je poslije postala odvjetnica.
Samac nije ostao ni Lylov mlađi brat Eric. On se 1999. godine oženio sa devet godina starijim Tammi Ruth Saccoman u čekaonici državnog zatvora Folsom. Eric je uvijek govorio da je upravo Tammi ono što ga održava na životu.

Brdski davitelji i njihove žene

U dvije godine (1977-1978) dvojica rođaka Kenneth Bianchi i Angelo Buono sijala su strah Kalifornijom. Oteli su i silovali 10 djevojčica i djevojaka starih od 10 do 28 godina. Na brdu iznad Los Angelesa bi ih ubili zbog čega su ih mediji prozvali “brdski davitelji”. Bianchi se prvo pokušao braniti neuračunljivošću, no nakon vještačenja koje je pokazalo da samo glumi psihičku bolest, priznao je zločine i svjedočio protiv Buonoa. Obojica su osuđeni na doživotni zatvor.
Bianchi se počeo dopisivati sa dvije godine mlađom Shirlee Joyce Book 1986. godine i ubrzo su se zaljubili. Vjenčali su se 1990. godine. No samo četiri godine poslije uslijedio je razvod jer je Shirlee doznala da se njezin dragi dopisuje s drugom ženom.

Bianchijev rođak Angleo Buono vjenčao se sa Christine Kizuka 1986. godine. Ova službenica kalifornijskog Zavoda za zapošljavanje upoznala ga je kad je posjećivala svog prvog muža s kojim je dobila troje djece u zatvoru u kojem je bio i Buono. On je pet mjeseci bio smješten u ćeliji do Buonove. Ostali su u braku sve do njegove smrti iako im nije bilo dopušteno konzumirati brak . Bueno je umro 2002. od srčanog udara u 67. godini života

James Whitehouse i Susan Atkins

Susan Atkins je bila jedna od najodanijih pripadnica kulta Charlesa Masona kojeg je je obožavala do te mjere da je govorila da je on Isus. Osuđena je za ubojstva Garya Hinmana, Sharon Tate, Lenoa i Rosemary LaBiance. na samom suđenju, kao i drugi članovi "obitelji", držala prkosno i hvalila svojim zločinom, godine 1974. se preobratila na kršćanstvo, ali su pokušaji da ishodi uvjetno puštanje uvijek završavali bez uspjeha, posljednji put 2005. godine, i to zahvaljujući protivljenju obitelji žrtava.

Iza rešetaka je i umrla, ali se međuvremenu se čak dva puta udala. Drugi put je to bilo za harvardskog studenta Jamesa Whitehousea 1987. godine koji je bio 15 godina mlađi od nje. Ostali su zajedno sve do njezine smrti 2009. godine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!