Obavijesti

News

Komentari 2

'Testira se i vikendom u KBC Osijek, rezultati testa dostupni su za 48 sati bez obzira na dan'

'Testira se i vikendom u KBC Osijek, rezultati testa dostupni su za 48 sati bez obzira na dan'
3

Ministra Vilija Beroša pitali smo u srijedu da nam pojasni tvrdnje pacijenata iz Osijeka da ondje preko vikenda ne rade testiranja što im stvara probleme za operacije. Iz ministarstva kažu da to nije istina...

VIDEO

Kašnjenje rezultata testova na koronu u Hrvatskoj, na čemu odgovori užurbano rade kako bi se povratio tzv. "zlatni sat" odnosno rezultati u roku 24 sata, potakle su građane da javljaju probleme u svojim gradovima.

Kako su nam neki od njih javili da se u Osijeku preko vikenda ne rade testovi, a da zbog toga imaju problema s operacijama jer test se mora obaviti unutar 48 sati do zahvata, provjerili smo s ministrom Vilijem Berošem što se u Osijeku događa.

Kaos s testovima: Rezultati kasne, pa propadaju operacije i poslovi, liječnici padaju s nogu
Kaos s testovima: Rezultati kasne, pa propadaju operacije i poslovi, liječnici padaju s nogu

Iz Ministarstva zdravstva nam odgovaraju kako se radi o dezinformacijama.

- U Osječko-baranjskoj županiji pacijenti se prije zahvata, odnosno hospitalizacije upućuju na testiranje od strane liječnika obiteljske medicine sukladno lokalnim protokolima i organizaciji rada testnih centara i ostalih djelatnosti koje pružaju zdravstvenu zaštitu na zadanom području. Konkretna tvrdnja da se u Osijeku tokom vikenda ne vrše testiranja nije točna te se testiranja vrše u KBC Osijek. Sukladno upućivanju na testiranje od strane izabranog liječnika obiteljske medicine, predbilježbi na testiranje, te rada testnih centara, organizacija sustava testiranja u Osječko-baranjskoj županiji pacijentima omogućuje dostupnost testova ne starijih od 48 sati bez obzira na to kojeg je dana u tjednu predviđen zahvat ili hospitalizacija – kažu u Ministarstvu.

Postavljen novi ulaz za pacijente i djelatnike KBC Osijek

Ujedno smo provjerili i koja je točna procedura kada se pacijent javi liječniku da ima neke blage simptome, a da ne zna da li je bio u doticaju s korona zaraženom osobom te koje su preporuke dok čeka rezultate testiranja, a nije mu službeno određena samoizolacija.

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator

- Izabrani liječnici obiteljske medicine prema zadanim kriterijima i preporukama na nacionalnoj razini, ali i cjelokupnim uvidom u zdravstveno stanje i ostale pojedinosti, pacijente upućuju na testiranja na SARS-CoV-2. Okolnosti pod kojima se pacijenti upućuju na testiranje su mnogobrojne i često uključuju kompleksnu procjenu liječnika obiteljske medicine. Temeljem izdane uputnice, pacijenti se predbilježavaju na testiranje sukladno organizaciji testnih centara na zadanom području, a svi podaci o testnim centrima javno su dostupni. Upućivanje na testiranje ne podrazumijeva nužno i propisivanje mjere samoizolacije koju propisuje specijalist epidemiolog sukladno epidemiološkoj obradi pojedinog slučaja. Pacijentima se preporučuje postupanje u skladu s uputama liječnika obiteljske medicine te preporuka teritorijalno nadležnih epidemiologa – odgovaraju iz Ministarstva zdravstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca