News

Komentari 2

Nije mogao glasati: Ministru zdravstva istekla putovnica

Nije mogao glasati: Ministru zdravstva istekla putovnica

Članovi biračkog odbora poslali su kući nizozemskog ministra zdravstva. Ponio je samo putovnicu nije znao da mu je istekla valjanost pa nije mogao glasati na parlamentarnim izborima u srijedu.

Hugo de Jonge, koji predvodi nizozemske napore u suzbijanju pandemije koronavirusa, pokušao je glasati na svojem biračkom mjestu u Rotterdamu. 

"Evo još jedan savjet: ponesite na glasanje VALJANU osobnu ispravu", napisao je na Twitteru pošto su ga otpravili s birališta. 

Nizozemski list Algemeen Dagblad rekao je da su članovi biračkog odbora objasnili da ne mogu prekršiti pravilo ni kada je riječ o ministru. 

Nizozemci u srijedu glasaju treći i završni dan na parlamentarnim izborima koji se smatraju plebiscitom o načinu na koji vlada premijera Marka Ruttea (liberalna stranka VVD) upravlja pandemijom covida-19.

Izbori su rastegnuti na tri dana kako bi se zajamčila fizička distanca između birača i omogućilo osjetljivim osobama da ranije glasaju.

De Jonge je političar iz stranke desnog centra (CDA) u vladajućoj koaliciji za koju ankete predviđaju da će ostati na vlasti. 

Najčitaniji članci