News

Komentari 4

Nije on stupido ni mona: Kajin ide u lov na saborske privilegije kao nositelj liste Demokrata

"Ja se nisam sjetio otići jedan dan u mirovinu, pa se vratiti u klupe, ali sad kad sam vidio da se to može i da je to učinilo sedam mojih kolega odlučio sam da ću to i ja učiniti. Zašto bi to bilo nemoralno? Pa da ja ne iskoristim svoje zakonsko pravo smijala bi mi se s pravom i Istra i cijela Hrvatska. Rekli bi: „Gle Damira mone jedne i stupida, svi su se snašli, a on bogec opet izvisio.“ Budimo pošteni, pa priznajmo tko ne bi uzeo zakonsko pravo koje mu pripada? Tko bi rekao neću veću mirovinu, dajte mi manju?"

Tako je 2012. godine govorio Damir Kajin, tada član IDS-a i vladajuće Kukuriku koalicije. Kajin se u međuvremenu razišao s IDS-om i 'preskočio' jedan saborski mandat. No sad vidi novu šansu za povratak u saborske klupe što bi mu donijelo i pripadajuće privilegije.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić u utorak je na konferenciji za novinare u Puli najavio da će Kajin, kao nezavisni kandidat biti nositelj liste koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici.

Mrsić je istaknuo da će glas za Kajina biti glas za promjene. Upozorio je da Istru i Kvarner čeka teško razdoblje jer su turizam i ugostiteljstvo jako pogođeni pandemijom Covida-19 te da će situacija u rujnu biti još teža.

- Politički sam se ponovno aktivirao jer više ne mogu gledati što se događa u Istri. Ona zaostaje i propada i od regije lider danas postaje regija slučaj. Idem u izbore jer znam da se jedino preko sabora može pomoći Istri i Rijeci. Glas za ovaj današnji IDS je naprosto bačen glas - naglasio je Kajin, inače jedan od osnivača IDS-a.

Nije on stupido ni mona: Kajin ide u lov na saborske privilegije kao nositelj liste Demokrata