Obavijesti

News

Komentari 1

Nije osigurao skelu, radnik pao i poginuo: Podignuli su optužnicu

Nije osigurao skelu, radnik pao i poginuo: Podignuli su optužnicu
1

Hitno je prevezen u bolnicu, no obzirom na posljedičnu oduzetost ekstremiteta sa slabljenjem disanja i drugih ozljeda, on je preminuo 26. veljače 2018. godine. Suđenje se nastavlja

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjeg muškarca i trgovačkog društva sa sjedištem u Poreču zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a zbog čega je poginuo radnik prelomivši vrati kralježak. 

Dotičnog se tereti da je 24. studenog 2017. u oko 16.00 sati, prilikom izvođenja građevinskih radova na gradilištu izgradnje obiteljske kuće u mjestu Trget, kao ovlaštenik zaštite na radu trgovačkog društva iz Poreča, a koje je na navedenom gradilištu bilo izvođač radova, protivno Zakonu o zaštiti na radu propustio osigurati da su mjesta i sredstva rada koja se koriste u svakom trenutku sigurna, održavana, prilagođena za rad i u ispravnom stanju. 

Zbog navedenog 69-godišnji je radnik, a iz razloga što na skeli nije bilo zaštitne ograde, pao s visine od oko dva metra na tlo i prelomio vratnu kralježnicu. Hitno je prevezen u bolnicu, no obzirom na posljedičnu oduzetost ekstremiteta sa slabljenjem disanja i drugih ozljeda, on je preminuo 26. veljače 2018. godine. Suđenje se nastavlja.