Obavijesti

News

Komentari 3

'Nije ugroženo 50 mil. eura za Znanstvene centre izvrsnosti'

'Nije ugroženo 50 mil. eura za Znanstvene centre izvrsnosti'
1

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je u utorak kako nisu ogrožena sredstva od 50 milijuna eura iz strukturnih fondova EU za Znanstvene centre izvrsnosti

VIDEO

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je u utorak kako nisu ogrožena sredstva od 50 milijuna eura iz strukturnih fondova EU za Znanstvene centre izvrsnosti, te da je u tijeku vrednovanje dokumentacije nacionalnog postupka proglašavanja tih centara i ispitivanje može li taj postupak biti prihvaćen kao pred-odabir za Poziv za dodjelu sredstava iz fondova.

 U Ministarstvu kažu kako je - zbog specifičnosti Poziva za dostavu projektnih prijedloga Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI), koji bi se provodio kao ograničeni postupak odabira temeljem prethodno provedenog pred-odabira od strane Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zatražilo svu dokumentaciju nacionalnog natječaja za dostavu projektnih prijedloga za osnivanje Znanstvenih centara izvrsnosti u RH, temeljem koje su ZCI-ovi odabrani kao prihvatljivi prijavitelji na poziv.

 Dio dokumentacije su i žalbe/primjedbe na listu prijedloga Nacionalnog vijeća za osnivanjem ZCI-ja, koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta proslijedilo Nacionalnom vijeću, a na koje Nacionalno vijeće, navode, nikada nije odgovorilo. Ovih dana zatražili su, kažu, ponovno očitovanje Nacionalnog vijeća na zaprimljene primjedbe i ono će biti promptno proslijeđeno u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

 Najava i objava natječaja ovisi o odgovoru tog ministarstva može li provedeni nacionalni natječaj biti prihvaćen kao pred-odabir za natječaj za europske fondove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Ministarstvo ne opstruira Znanstvene centre izvrsnosti, već ovakvim pristupom želi izbjeći propust bivše Vlade u Ministarstvu poljoprivrede vezan uz Natječaje za mjere iz Programa ruralnog razvoja, kada je zbog sumnje u neregularnosti, Europska komisija donijela odluku o stopiranju isplate 1,23 milijarde kuna europskih poljoprivrednih poticaja iz programa ruralnog razvoja", ističu u Ministarstvu.

 Zaključuju da je plansko razdoblje za dodjelu sredstava iz EU fondova 2014.-2020. godina, a krajnji rok za realizaciju sredstava 31. prosinca .2023. godine, "tako da nema bojazni da istraživački sektor u sedmogodišnjem razdoblju neće uspjeti u povlačenju raspoloživih sredstava".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.