Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
171 komentara

Ministrova vila ima grb s prvim bijelim poljem: To je umjetnina

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je novinarima prije sjednice Vlade kako mu nije nimalo neugodno što nije upisao kuću u katastar. Kaže da mu je žao što je to zaboravio, ali da ništa nije skrivao...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
171 komentara

Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u. To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod - kazao je ministar uprave.

 - Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano - rekao je ministar Kuščević.

Foto: booking.com

A na pitanje je li mu sad ipak neugodno: 

- Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju - kazao je ministar.

Na pitanje reporterke Katarine Brečić kako je s fotografija s booking.com-a vidljiv u dnevnom boravku i grb s prvim bijelim poljem kaže kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira pa i taj grb.

Foto: booking.com

- To je umjetnina? - pitala je novinarka.

- Da to je umjetnina -  odgovorio je ministar Kuščević.

'Moja supruga iz kuće iseljava ljeti'

Što se tiče spomenute nekretnine na Braču, poručio je kako nije riječ o vili, već o kući u kojoj živi. 
 - Budući da je moja supruga nezaposlena, nije negdje uhljebljena, ona iz te kuće iseljava ljeti kako bi ostvarila svoj dodatni prihod - rekao je Kuščević. 
Na pitanje kakvu poruku šalje građanima kada on sam nije 11 godina upisao nekretninu u katastar, ministar Kuščević naglasio je kako šalje poruku da svi investitori moraju graditi kako je on gradio, s građevinskom dozvolom. 

 - Ishoditi građevinsku dozvolu, uporabnu dozvolu i nakon toga, evidentirati tu imovinu u katastar. To sam zaboravio napraviti i pokrenuo sam taj postupak -  dodao je.
Što se tiče Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zašto se po hitnom postupku ne donese izmjena da se riješi pitanje nadležnosti o tome tko odlučuje o izuzimanju predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković u predmetu poznatom kao 'afera Hotmail', istaknuo je da postoji još niz razloga koje je potrebno ubaciti u taj zakon.
 - Mislim da je vrijeme da se i to sve skupa stiša, da čujemo pravno mišljenje i da to reguliramo -  rekao je Kuščević .


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message