Obavijesti

News

Komentari 27

Nije više mogla: Veterinarka se eutanazirala jer je usmrtila pse

Nije više mogla: Veterinarka se eutanazirala jer je usmrtila pse
1

Tajvan: Nakon što se Chien Chih-cheng (31) ubila, vlasti su promijenile zakon. Odlučili su da će više novaca dati skloništima te su zabranili da se u njima usmrćuju životinje

VIDEO

Tajvan je nedavno donio zakon o zabrani eutanazije napuštenih životinjama u skloništima. Vjeruje se da je zakon donesen nakon što se Chien Chih-cheng (31) ubila u svibnju prošle godine. Djevojka se eutanazirala jer više nije mogla podnijeti činjenicu da je morala usmrtiti toliko pasa.

Ona je bila voditeljica skloništa za životinje. Njezini kolege su rekli kako je taj posao odabrala jer je zaista voljela životinje. Rekli su i da je često ostajala i prekovremeno ili preskakala ručak te žrtvovala svoj godišnji odmor kao bi pomagala životinjama.

Završila je fakultet s najboljim ocjenama i mogla je birati gdje će raditi, ali je odlučila svoj život posvetiti pomaganju napuštenim životinjama. Koliko je god uspijevala životinje je udomljavala. Ali njezin je posao uključivao i eutanaziju životinja koje nisu na vrijeme udomljene. To joj je teško padalo, posebno nakon što su ju aktivisti za prava životinja optužili da je ubila stotine napuštenih pasa. Neki aktivisti su napadali sklonište kao i Chien.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nazivali su ju i "koljačicom". A djevojku koja je radila u skloništu da bi pomogla psima, ali je morala prema zakonu, pse i usmrćivati, te su optužbe jako teško padale. Nakon što je objavljeno da je u dvije godine eutanazirala 700 pasa počeli su ju nazivati "predivnom koljačicom". Chien je bila kriva jer je usmrćivala životinje, a ne činjenica da je broj napuštenih pasa na Tajvanu tako velik da su skloništa bila prepuna. Ljudi su na Chien gledali kao na ubojicu. U svibnju prošle godine više nije mogla to sve podnijeti i ubila se. Koristila je isto sredstvo kojima je uspaljivala pse. 

- Nadam se da će vam moj odlazak pokazati da su napuštene životinje također život i nadam se da će vlasti napraviti nešto da počnu rješavati uzrok problema. Molim vas cijenite život - napisala je u oproštajnoj poruci. 

Kažu da on nema veze sa smrću mlade djevojke već da je to ljudska tragedija. Veterinari su vlasti optužile da to nije rješenje jer su skloništa prenatrpana, a cilj bi trebao biti smanjiti broj napuštenih životinja na nulu. Vlasti su zatim odlučile uložiti još 5,8 milijuna dolara (oko 40 milijuna kuna) kako bi povećale kapacitete skloništa i broj inspektora. Prema novom zakonu, oni koji žele ostaviti psa u skloništu moraju platiti kaznu od 125 dolara (oko 863 kune), piše Odditycentral.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...