Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
30 komentara

Nije za piće: Umjesto vode, u Šibeniku iz slavina curi 'nafta'

Šibenčani i stanovnici okolnih mjesta već drugi dan nemaju vode za piće, kuhanje i osobnu higijenu. Voda je mutna i ima neugodan miris po nafti. Rade se analize

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30 komentara

Šibenčani i stanovnici okolnih mjesta već drugi dan nemaju vode za piće, kuhanje i osobnu higijenu. Zavod za javno zdravstvo, u petak je izdao upozorenje kako ‘voda na području Grada Šibenika i cijelog Primorskog cjevovoda (od Pirovca do Rogoznice, u zaleđu Pokrovnik, Pakovo Selo, Perković, Mirlović Zagora, sva mjesta i naselja) nije za upotrebu (piće, kuhanje i osobna higijena) zbog neugodnog mirisa po nafti i mutnoće’

Kako je izvijestio župan šibensko-kninski Goran Pauk, voda na šibensko-kninskom području do ponedjeljka neće biti za konzumaciju, kuhanje niti osobnu higijenu.

Izuzeti su uzorci vode koji su poslani na analizu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo te u zagrebački Zavod "Dr. Andrija Štampar" kako bi se napravile sveobuhvatnije analize. Nalazi će biti poznati u ponedjeljak. 

Do tada građani će pitku vodu moći uzimati na punktovima u svojim gradovima i naseljima iz vatrogasnih cisterni koje su još od petka na terenu. Vatrogasci je po gradskim četvrtima i okolnim mjestima dijele iz svojih cisterni. 

Flaširana voda s polica trgovina nestaje brže nego je trgovci mogu složiti. 

Zbog čega je voda iz vodovodnih cijevi toliko loša da je Zavod po prvi puta u povijesti ocijenio da nije ispravna ni za pranje, još uvijek je tajna. Je li u vodotoku Krke i podzemnih voda zbog obilnih kiša završila nafta iz pogona DIV TVIK-a iz Knina, iz spremnika jedne od benzinskih postaja ili se radi o nekoj trećoj katastrofi trebalo bi se znati u ponedjeljak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message