Obavijesti

News

Komentari 86

Nijemac je nožem izbo susjeda kod Požege: 30 dana pritvora

Nijemac je nožem izbo susjeda kod Požege: 30 dana pritvora
2

Razlozi zbog kojim je došlo do sukoba između susjeda nisu utvrđeni, a policija ne može otkrivati detalje jer istraga još traje. Izbodeni muškarac nalazi se u požeškoj bolnici i stabilno je

VIDEO

Danny Fränkel (31), državljanin Republike Njemačke koji je u petak pokušao nožem ubiti svoga susjeda I.B. (56) u mjestu Jezero kod Čaglina nanijevši mu više ubodnih rana u predjelu prsnog koša i trbuha, nakon noći provedene u požeškoj policiji u subotu je prije podne priveden u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. 

Strava kraj Požege: Susjedu je ušao u poljski WC pa ga izbo...
Strava kraj Požege: Susjedu je ušao u poljski WC pa ga izbo...

Razlozi zbog kojim je došlo do sukoba između susjeda nisu utvrđeni, a policija ne može otkrivati detalje jer istraga još traje. Izbodeni muškarac nalazi se u požeškoj bolnici i stabilno je.

- Fränkel je susjedu kojeg je izbo više puta nenajavljeno ulazio u dvorište. Susjed mu je rekao da to više ne radi i da mu ne dolazi u dvorište. Fränkel nije poslušao i jučer je opet došao u dvorište. Našao je susjeda u poljskom WC-u i izbo ga – rekla nam je u petak Katica Grgurić iz sela Jezero.

Nijemac je dao iskaz  pred zamjenikom županijske državne odvjetnice, a zatim je prepraćen u požeški zatvor. Naime, Jadranka Đaković, sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredila mu je 30 dana istražnog zatvora. 

- Smatram da je to primjereno s obzirom na okolnosti događaja. Policija i dalje nastavlja svoje radnje, a vidjeti će se i njegovo zdravstveno stanje. Radi se o njemačkom državljaninu koji razumije naš jezik tako da nije bilo potrebe za tumačem. Njemački konzulat je upoznat o slučaju, on je razgovarao s njima i određen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti – rekla je sutkinja Đaković.

Susjedi su šokirani, ali ističu za Nijemca - bio je pomalo čudan.

Drugom je muškarcu ubio ljubimca i rekao: 'Pas ti je sada dobro'

- On je osobenjak i pomalo čudan, a kakav bi mogao i biti kad je iz Njemačke došao pješice prije nekoliko godina?! Svi idu u Njemačku, a on došao u ovu zapizdinu - rekao nam je Nenad Milić. On živi u susjednom Stojčinovcu, a Fränkel mu je prošli tjedan ubio psa.

- Bio sam kod susjede i vidio ga kako obija kuću svog zemljaka, Nijemca koji trenutačno nije ovdje. Susjeda ga je ponudila kavom. Popio je kavu i na odlasku mi je rekao: ‘Pas ti je sada dobro’. Nisam shvatio što mi govori. Otišao sam do svoje kuće. Pas je bio sav krvav i izboden. Uskoro je uginuo. Pozvao sam policiju, došli su i, koliko znam, s njim su obavili razgovor i pustili su ga. Bolje da nisu, eto što je sad učinio - ispričao je Milić.

Novi život: Nijemac je došao s magarcima živjeti kraj Požege
Novi život: Nijemac je došao s magarcima živjeti kraj Požege

Jede samo ono što proizvede sam

Podsjetimo, Fränkel je propješačio 10.000 kilometara iz rodne Njemačke preko Grčke do Hrvatske. U Jezeru je kupio staru kuću i tri jutra zemlje. Imanje je s voćnjakom platio 5500 eura. Prije tri godine nam je kazao kako se hrani samo onim što proizvede te da ima vinograd i da proizvodi rakiju od marelice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a