News

Komentari 8

Nijemac osumnjičen za otmicu Maddie podnio je zahtjev za raniji izlazak iz zatvora...

Nijemac osumnjičen za otmicu Maddie podnio je zahtjev za raniji izlazak iz zatvora...

Osuđivani seksualni predator i prijestupnik u zatvoru je zapravo zbog droge i uskoro bi mogao van. Istovremeno nije ni počeo odsluživati kaznu zatvora za silovanje Amerikanke jer je podnio žalbu da je nezakonito izručen Njemačkoj

Christian Brueckner (43), koji je nedavno postao glavni osumnjičenik za nestanak djevojčice Maddie McCann, odslužio je dvije trećine kazne od 15 mjeseci zatvora koji služi zbog droge.

Pogledajte video:

Britanski Daily Mail donosi kako je ovaj Nijemac vjerojatno još prošli petak podnio zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu. 

No paralelno se pojavio još jedan dokaz koji bi ga mogao jače povezati nestankom Maddie - satelitska snimka iz 2007. na kojoj se vidi njegov prepoznatljivi kombi u grmlju kraj kuće u kojoj je živio u mjestu Praia da Luz' i to samo nekoliko sati nakon nestanka malene. 

Ovaj seksualni predator i pedofil ima vrlo zamršenu povijest ispresijecanu mnogobrojnim kaznenim djelima  i osudama. Iako trenutačno odslužuje kaznu zatvora u Kielu u sjevernoj Njemačkoj vezanu uz drogu, nad glavom mu visi i sedmogodišnja kazna zatvora za silovanje 72-godišnje Amerikanke 2005. godine u Portugalu.

Tu kaznu nije ni počeo odsluživati. Naime, Bruecknera su ranije uhitili u Italiji te izručili Njemačkoj. U zatvoru se našao temeljem europskog uhidbenog naloga. No on je podnio žalbu da je nezakonito izručen Njemačkoj. Njemački žalbeni sud zatražio je mišljenje Europskog suda pravde o svemu i dok traju žalbeni rokovi, Brueckner ne može ni početi odsluživati kaznu za silovanje. 

Otud i pravna zavrzlama te potencijalna opasnost da izađe iz zatvora. Ponovimo, u zatvoru je trenutačno zbog odsluživanje kazne od 15 mjeseci zbog djela vezanih za drogu. 

Njemački odvjetnik koji se bavi kaznenim pravom Christian Krausse pojasnio je situaciju osumnjičenika:

- U Njemačkoj, kada netko odsluži dvije trećine kazne vezane za drogu, obično se uvjetno pušta iz zatvora. Ali u ovom slučaju postoji i presuda za silovanje zbog koje je osuđen na sedam godina zatvora. 

Zato ovaj odvjetnik smatra da bi šanse da mu prihvate molbu za prijevremeno puštanje na slobodu mogle biti mršave. 
A snimka satelita iz 2007. koja pokazuje kamper kraj Bruecknerove kuće mogao bi biti važan dokaz. On je u samom kamperu živio između 1999. i 2006 godine, a satelitska snimka nastala je samo nekoliko sati nakon nestanka djevojčice koja se obitelji ljetovala u portugalskom ljetovalištu. 

Nestala je iz apartmana dok su roditelji bili na večeri.

Portugalski istražitelj za Sun izjavio da bi ova snimka mogla biti strahovito važna: 

- Ako je to kombi na istom mjestu tako brzo nakon otmice, onda bi slika mogla biti od izuzetne važnosti.

Lokalni stanovnici prisjećaju se da je u toj kući Bruckner živio s djevojkom.

Njemački istražitelji iznijeli su uvjerenje da je Maddie mrtva, iako za sada nema tragova o ostacima njezina tijela. Također, ovaj Nijemac mogao bi se povezati i s najmanje još dva slučaja nestanka djece.

Najčitaniji članci