Obavijesti

News

Komentari 8

Nijemac osumnjičen za otmicu Maddie podnio je zahtjev za raniji izlazak iz zatvora...

Nijemac osumnjičen za otmicu Maddie podnio je zahtjev za raniji izlazak iz zatvora...
1

Osuđivani seksualni predator i prijestupnik u zatvoru je zapravo zbog droge i uskoro bi mogao van. Istovremeno nije ni počeo odsluživati kaznu zatvora za silovanje Amerikanke jer je podnio žalbu da je nezakonito izručen Njemačkoj

VIDEO

Christian Brueckner (43), koji je nedavno postao glavni osumnjičenik za nestanak djevojčice Maddie McCann, odslužio je dvije trećine kazne od 15 mjeseci zatvora koji služi zbog droge.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Nestanak male Maddie pred razrješenjem 01:50

Britanski Daily Mail donosi kako je ovaj Nijemac vjerojatno još prošli petak podnio zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu. 

No paralelno se pojavio još jedan dokaz koji bi ga mogao jače povezati nestankom Maddie - satelitska snimka iz 2007. na kojoj se vidi njegov prepoznatljivi kombi u grmlju kraj kuće u kojoj je živio u mjestu Praia da Luz' i to samo nekoliko sati nakon nestanka malene. 

Ovaj seksualni predator i pedofil ima vrlo zamršenu povijest ispresijecanu mnogobrojnim kaznenim djelima  i osudama. Iako trenutačno odslužuje kaznu zatvora u Kielu u sjevernoj Njemačkoj vezanu uz drogu, nad glavom mu visi i sedmogodišnja kazna zatvora za silovanje 72-godišnje Amerikanke 2005. godine u Portugalu.

Tu kaznu nije ni počeo odsluživati. Naime, Bruecknera su ranije uhitili u Italiji te izručili Njemačkoj. U zatvoru se našao temeljem europskog uhidbenog naloga. No on je podnio žalbu da je nezakonito izručen Njemačkoj. Njemački žalbeni sud zatražio je mišljenje Europskog suda pravde o svemu i dok traju žalbeni rokovi, Brueckner ne može ni početi odsluživati kaznu za silovanje. 

Hrvat: 'Viđao sam djevojku koju traže zbog Maddie, svaki dan je sjedila iza otmičareva kioska'
Hrvat: 'Viđao sam djevojku koju traže zbog Maddie, svaki dan je sjedila iza otmičareva kioska'

Otud i pravna zavrzlama te potencijalna opasnost da izađe iz zatvora. Ponovimo, u zatvoru je trenutačno zbog odsluživanje kazne od 15 mjeseci zbog djela vezanih za drogu. 

Njemački odvjetnik koji se bavi kaznenim pravom Christian Krausse pojasnio je situaciju osumnjičenika:

- U Njemačkoj, kada netko odsluži dvije trećine kazne vezane za drogu, obično se uvjetno pušta iz zatvora. Ali u ovom slučaju postoji i presuda za silovanje zbog koje je osuđen na sedam godina zatvora. 

Zato ovaj odvjetnik smatra da bi šanse da mu prihvate molbu za prijevremeno puštanje na slobodu mogle biti mršave. 
A snimka satelita iz 2007. koja pokazuje kamper kraj Bruecknerove kuće mogao bi biti važan dokaz. On je u samom kamperu živio između 1999. i 2006 godine, a satelitska snimka nastala je samo nekoliko sati nakon nestanka djevojčice koja se obitelji ljetovala u portugalskom ljetovalištu. 

Nestala je iz apartmana dok su roditelji bili na večeri.

Madeleine McCann anniversary

Portugalski istražitelj za Sun izjavio da bi ova snimka mogla biti strahovito važna: 

- Ako je to kombi na istom mjestu tako brzo nakon otmice, onda bi slika mogla biti od izuzetne važnosti.

Traži se bivša djevojka pedofila: Sumnja se da ona taji ključne informacije o nestanku Maddie
Traži se bivša djevojka pedofila: Sumnja se da ona taji ključne informacije o nestanku Maddie

Lokalni stanovnici prisjećaju se da je u toj kući Bruckner živio s djevojkom.

Njemački istražitelji iznijeli su uvjerenje da je Maddie mrtva, iako za sada nema tragova o ostacima njezina tijela. Također, ovaj Nijemac mogao bi se povezati i s najmanje još dva slučaja nestanka djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'
ZLOČIN U VOĆINU

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'

Antun Volf rat je dočekao u Voćinu. Nije želio ostaviti teško bolesne roditelje. Brat Zdravko za njim i danas traga. Ogorčen je što su se nadležna tijela oglušila na sva njegova saznanja o bratovom ubojstvu

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv
JOŠ TRAŽE RODITELJE

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv

Kata Lozančić (63), Marijana Solomun (60) iz Zvonko Penić (63) već gotovo 29 godina tragaju za svojim roditeljima. Bili su nedužni i bespomoćni civili, a svaki trag im se gubi 1991. godine..
'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'
U GLINI JOŠ TRAŽE NAJMILIJE

'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'

Na popisu 1871 nestalih u Domovinskom ratu, za kojima Hrvatska u ovom trenutku traga, nalazi se i šestero djece. Ubili su ih zajedno s roditeljima. Slike nekih od njih više i ne postoje, ali obitelj i prijatelji ne odustaju...