Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

'Nikad nećemo prestati tražiti nestale osobe, to je prioritet'

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je danas, na Međunarodni dan nestalih osoba, da će još većim intezitetom nastaviti tražiti nestale osobe iz Domovinskog rata

Knin: Svečani prijem za ratne  zapovjednike
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
14 komentara

Na današnji Međunarodni dan nestalih u Domovinskom ratu Hrvatska još traga za 1892 ljudi. Njihove obitelji već 28 godina samo žele istinu i odgovor na pitanje: Gdje su? I zato, zbog njih koji pate i mole u tišini svojih domova, zbog njihovih lica koja odišu tugom, današnji broj 24sata nije u boji. Crno-bijelim novinama želimo podizati svijest o problemu nestalih u Domovinskom ratu, senzibilizirati javnost, nastaviti poticati rješavanje te problematike, a nadasve pomoći obiteljima da napokon, nakon svih tih godina, nađu odgovor na pitanje što je s njihovim najmilijima.

Da Nestali u Domovinskom ratu neće biti zaboravljeni ponovio je danas, još jednom, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

- Nikad nećemo prestati tražiti nestale osobe i na tome svakodnevno kontinuirano, ozbiljno i odgovorno radimo. Stvorili smo uvjete za ozbiljan i odgovoran rad i pristup.

NE SMIJU BITI ZABORAVLJENI Obitelji moraju znati gdje su im najmiliji: Tragaju za njih 1892

Apeliram i danas na sve koji posjeduju informacije a posebice na tijela Republike Srbije da nam dostave kvalitetnu informaciju, da nam dostave zapisnike gdje se nalaze grobnice, gdje se nalaze posmrtni ostaci nestalih osoba jer mi svakodnevno provodimo probna iskapanja - kazao je ministar Medved te naglasio da će još većim intenzitetom nastaviti s radom.

- Ohrabreni i ovim zakonskim rješenjima koja smo donijeli, ohrabreni potporom koju imamo od predsjednika Vlade i svih ministara u Vladi a posebno ohrabreni sa suradnjom koju imamo sa članovima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Svjesni smo činjenice da je to prioritet svih prioriteta Ministarstva branitelja uz sve druge aktivnosti koje provodimo i to je naša obveza - istaknuo je Medved.

Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja naglasila je da izostaje suradnja sa Srbijom.

 - Na nama je stalno apelirati, moliti ljude da olakšaju teret obiteljima nestalih, ali i sebi jer sigurno nije lako nositi na savjesti činjenicu da netko zna a ne želi reći sudbinu nestalih.
 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Nestali u Domovinskom ratu

Možda vas zanima i ovo:
Message