Obavijesti

News

Komentari 15

'Nikad nećemo prestati tražiti nestale osobe, to je prioritet'

'Nikad nećemo prestati tražiti nestale osobe, to je prioritet'
1

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je danas, na Međunarodni dan nestalih osoba, da će još većim intezitetom nastaviti tražiti nestale osobe iz Domovinskog rata

VIDEO

Na današnji Međunarodni dan nestalih u Domovinskom ratu Hrvatska još traga za 1892 ljudi. Njihove obitelji već 28 godina samo žele istinu i odgovor na pitanje: Gdje su? I zato, zbog njih koji pate i mole u tišini svojih domova, zbog njihovih lica koja odišu tugom, današnji broj 24sata nije u boji. Crno-bijelim novinama želimo podizati svijest o problemu nestalih u Domovinskom ratu, senzibilizirati javnost, nastaviti poticati rješavanje te problematike, a nadasve pomoći obiteljima da napokon, nakon svih tih godina, nađu odgovor na pitanje što je s njihovim najmilijima.

Da Nestali u Domovinskom ratu neće biti zaboravljeni ponovio je danas, još jednom, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

- Nikad nećemo prestati tražiti nestale osobe i na tome svakodnevno kontinuirano, ozbiljno i odgovorno radimo. Stvorili smo uvjete za ozbiljan i odgovoran rad i pristup.

Obitelji moraju znati gdje su im najmiliji: Tragaju za njih 1892
Obitelji moraju znati gdje su im najmiliji: Tragaju za njih 1892

Apeliram i danas na sve koji posjeduju informacije a posebice na tijela Republike Srbije da nam dostave kvalitetnu informaciju, da nam dostave zapisnike gdje se nalaze grobnice, gdje se nalaze posmrtni ostaci nestalih osoba jer mi svakodnevno provodimo probna iskapanja - kazao je ministar Medved te naglasio da će još većim intenzitetom nastaviti s radom.

- Ohrabreni i ovim zakonskim rješenjima koja smo donijeli, ohrabreni potporom koju imamo od predsjednika Vlade i svih ministara u Vladi a posebno ohrabreni sa suradnjom koju imamo sa članovima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Svjesni smo činjenice da je to prioritet svih prioriteta Ministarstva branitelja uz sve druge aktivnosti koje provodimo i to je naša obveza - istaknuo je Medved.

Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja naglasila je da izostaje suradnja sa Srbijom.

 - Na nama je stalno apelirati, moliti ljude da olakšaju teret obiteljima nestalih, ali i sebi jer sigurno nije lako nositi na savjesti činjenicu da netko zna a ne želi reći sudbinu nestalih.
 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:09
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'
ZLOČIN U VOĆINU

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'

Antun Volf rat je dočekao u Voćinu. Nije želio ostaviti teško bolesne roditelje. Brat Zdravko za njim i danas traga. Ogorčen je što su se nadležna tijela oglušila na sva njegova saznanja o bratovom ubojstvu

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv
JOŠ TRAŽE RODITELJE

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv

Kata Lozančić (63), Marijana Solomun (60) iz Zvonko Penić (63) već gotovo 29 godina tragaju za svojim roditeljima. Bili su nedužni i bespomoćni civili, a svaki trag im se gubi 1991. godine..
'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'
U GLINI JOŠ TRAŽE NAJMILIJE

'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'

Na popisu 1871 nestalih u Domovinskom ratu, za kojima Hrvatska u ovom trenutku traga, nalazi se i šestero djece. Ubili su ih zajedno s roditeljima. Slike nekih od njih više i ne postoje, ali obitelj i prijatelji ne odustaju...