Obavijesti

News

Komentari 25

Nikad viđeno u SAD-u: Imaju 13 kandidata za predsjednika!

Nikad viđeno u SAD-u: Imaju  13 kandidata za predsjednika!
1

Bobby Jindal, guverner Louisiane objavio je kandidaturu za izbore u Republikanskoj stranci za predsjedničke izbore 2016. Postao je trinaesto ime na popisu kandidata

VIDEO

"Kandidat sam za predsjedničku dužnost Sjedinjenih Država", rekao je Bobby Jindal (44) na Twitteru.

Ovaj guverner savezne američke države Louisiane, inače sin indijskih useljenika i obraćenik na katoličanstvo, objavio je u srijedu svoju kandidaturu za izbore u Republikanskoj stranci za predsjedničke izbore 2016. i tako postao trinaesto ime na popisu kandidata koji će se još širiti, što nije viđeno u novijoj povijesti. 

Jindal je od 2008. godine guverner Louisiane i prvi je Amerikanac indijskog porijekla koji je izabran na tu dužnost u nekoj američkoj saveznoj državi. No njegova popularnost na nacionalnoj razini je u ovom trenutku gotovo ravna nuli. 

U anketi Wall Street Journala i NBC Newsa provedenoj sredinom lipnja gotovo da nema nikakvu podršku u javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugih dvanaest nominiranih kandidata su: Jeb Bush, Marco Rubio, Ben Carson, Mike Huckabee, Rand Paul, Rick Perry, Ted Cruz, Carly Fiorina, Donald Trump, Lindsey Graham, Rick Santorum i George Pataki.

U govoru pred pristašama predstavio se kao "onaj koji radi" među "gomilom pričalica". 

- Vrijeme je za onog koji radi. A ja nisam u utrci za predsjednika da bi postao netko. Ja sam u utrci za predsjednika da bi nešto uradio - kazao je Jindal koji je sa samo 32 godine izabran za predstavnički dom SAD-a četiri godine kasnije i za guvernera Louisiane.

Također istaknuo je kako je on jedini kandidat koji je pripremio alternativni program Obaminoj sadašnjoj zdravstvenoj zaštiti poznatoj kao Obamacare. On je želi ukinuti.

Usto je veoma kritičan prema Obaminoj politici prema skupini Islamskoj državi i protivi se braku osoba istoga spola i reformi školstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...