Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Nisam imao izbora, morao sam pucati na pljačkaša'

Hrabri zaštitar Josip Jovanovac (28) upucao je lopova nakon što mu je prijetio sjekirom i plinskim pištoljem u štedno-kreditnoj zadruzi u S. Brodu

Krunoslav Petrić
Foto: Krunoslav Petrić
12 komentara

Tri puta sam ga upozorio da ostavi oružje jer ću pucati. Nije htio. Podigao je sjekiru i krenuo prema meni vadeći plinski pištolj iz džepa i rekao: 'Pucaj’. Nisam imao drugog izbora. Ciljao sam noge, ali metak je završio u trbuhu. Pao je. Sačekao sam trenutak, prišao mu i pitao ga je li dobro. Djelatnica je pritisnula tihi alarm, a ja sam pozvao Hitnu. Čujem da je bio na operaciji i da je dobro, priča Josip Jovanovac (28) iz Slavonskog Broda, zaštitar tvrtke Sigurnost Buzov.
On je u utorak navečer spriječio maskiranog naoružanog razbojnika (42) da opljačka štedno-kreditnu zadrugu Brod na Savi u slavonskobrodskom naselju Andrije Hebranga.
- Siguran sam da on nije znao da poslovnica ima zaštitara jer se iznenadio kad me ugledao. Djelatnica zadruge Azra Mulešković počela je vrištati od straha već kada ga je vidjela na vratima s navučenom ženskom čarapom na glavi. Vidio sam mu sjekiru u ruci i čuo da traži novac. Izvadio sam pištolj i rekao mu da ostavi sjekiru - prisjeća se mučnih detalja mladi zaštitar koji se tim poslom bavi tek tri godine. Nije još imao priliku intervenirati u slučaju pljačke niti je ikada pucao u čovjeka pa mu je sada teško nositi se s činjenicom da je nekoga ozlijedio.
- Jasno mi je da je to moj posao i da je to bila situacija 'ili on ili ja’, ali ipak, kao kršćaninu, nije mi svejedno - dodaje Josip. Šime Buzov, vlasnik Sigurnosti Buzov, kaže da je zadovoljan Josipovom reakcijom.

Možda vas zanima i ovo:
Message