Obavijesti

News

Komentari 111

Milanović: Ja nisam duhovni otac da tješim, ja sam premijer

Milanović: Ja nisam duhovni otac da tješim, ja sam premijer
5

Predsjednik Vlade kaže da su rekordnu, svibanjsku, inflaciju u Vladi očekivali i da je ona 'logična' jer je izravna posljedica poskupljenja energenata, struje i plina

VIDEO

Premijer Zoran Milanović rekao je u petak u Koprivnici kako su rekordnu, svibanjsku inflaciju u Vladi očekivali i da je ona logična jer je izravna posljedica rasta cijene energenata odnosno poskupljenja struje i plina. 

- Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, ja sam premijer. Kada tvrtke poput Podravke budu rasle, kada budu bujale, kada se budu širile na međunarodna tržišta, kreirale kvalitetne proizvode, ali ne samo proizvode, nego i stil, način upravljanja, tehnologiju, onda ćemo biti bogato društvo. Tada će biti i za sve dodatke u javnom sektoru - odgovorio je Milanović na pitanje može li građanima poručiti kada će im biti bolje. 

Nakon razgovora sa stranačkim kolegom iz SDP-a Zvonimirom Mršićem, šefom Podravkine uprave, kazao je kako je politički utjecaj na Podravku u proteklim godinama bio štetan. Premijer tvrdi da će takvog političkog utjecaja biti sve manje u smislu stranačkoga kadroviranja i u smislu usporavanja rasta kompanije. 

- To je i bila jedna od tema razgovora s Mršićem kada je on kao političar, gradonačelnik Koprivnice, najavio mogućnost povratka u tvornicu iz koje je došao. Dogovor je bio da politika iz te tvornice izlazi. Doći će investitori s novcem, neovisno o politici i o strankama - rekao je premijer.

Premijer o druženju na Hvaru s Tedeschijem i Vujčićem: To je moje društvo, ali nije moj klan

Na pitanje da li se tijekom nedavnog boravka na Hvaru kao gost Emila Tedeschija družio i s budućim guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem, Milanović je rekao kako su to ljudi s kojima se generacijski zna i s kojima se druži. 

- Družim se i sa svim drugima, poput Zvonimira Mršića koji je menadžer, dakle sa svim ljudima koji mogu reći nešto korisno i s kojima mogu podijeliti razmišljanja. To je moje društvo, ali to nije moj klan, nije moja klika, što je velika razlika - rekao je Milanović.

Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje da li se družio i s Vujčićem, Milanović je rekao:

- To nije točno; nije ni netočno. Ono što je točno je da se s ljudima, koji su u novinskom tekstu navedeni, i s jedne i druge strane viđam. Dakle to je širi krug ljudi, ne samo taj gospodin, nego i druga gospoda i ona treća. Svi koji se spominju u tom članku. To s kim se družim je javna stvar, a u kojem trenutku sam negdje, to ne - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..