Obavijesti

News

Komentari 133

'Nismo koristili sredstva prisile prema imigrantima na granici'

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se vezano uz upite medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Buhača. Tvrde da nije bilo ozlijeđenih...

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je priopćenje vezano uz osamnaest ljudi uhvaćenih u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.
 
Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BIH,  koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.
 
Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.
 
Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile."

Podsjetimo, lokalni mediji pisali su da je osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata. Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca