Obavijesti

News

Komentari 4

Ništa ne radi, ali ZOO se ipak otvara: Svaki dan i blagdanom

Ništa ne radi, ali ZOO se ipak otvara: Svaki dan i blagdanom
1

Za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30 sati. Tada se zatvara glavna blagajna

VIDEO

Nacionalni stožer civilne zaštite RH ublažio je mjere nakon što je epidemiološka slika Hrvatske bila sasvim zadovoljavajuća. Uz prehrambene trgovine, otvorili su se razni dućani tekstila i elektronske opreme, otvaraju se i teretane, neki sportski objekti, kao i uslužne djelatnosti poput frizera i slično.

POGLEDAJTE VIDEO: Spašene lisice u ZOO-u

Pokretanje videa...

01:23

Dobar dio trgovina još uvijek ne radi, no zagrebački Zoološki vrt otvorit će svoja vrata odlukom Stožera na Međunarodni praznik rada 1. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ZOO će se moći ući svaki radni dan do 18.30 sati, a radit će i blagdanima.

Službeno priopćenje Ureda gradonačelnika grada Zagreba prenosimo u cijelosti.

Priopćenje grada Zagreba:

"Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a na prijedlog načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Zoološki vrt grada Zagreba otvara se za posjetitelje u petak, 1. svibnja 2020. godine.

Rad Vrta bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa.

Za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30 sati. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.

Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

Zagrebački Zoološki vrt zatvorio je svoja vrata zbog koronavirusa

Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili.

Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge „walk in“ nastambe. Sve životinje posjetitelji će promatrati s ograda njihovih nastambi.

Od ulaza u Vrt do ulaza u sve njegove objekte sve je dobro označeno uz odgovarajuća objašnjenja i upute. Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo.

Blagajnice su opskrbljene dezinficijensom, zaštitnim maskama i rukavicama. I ostali se djelatnici pridržavaju savjeta epidemiologa.

Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovo otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, upravo je u tijeku dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture.

Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega, a o njihovu će otvorenju Vrt naknadno obavijestiti javnost."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...